2022 Yılı Memur Maaşları Belli Oldu... Tarihte Yapılmış En Yüksek Zam Oranı!

Enflasyonunda ekonomide ki büyük etkisiyle memur maaşları son dönemde araştırılan konulardan biri haline geldi. Memur Maaşları Belli Oldu Mu? Memur Maaşlarına Yüzde Kaç Zam Gelecek? Hepsi Haberimizin Detayında...
02 Kasım 2021 13:38 Güncel Haberler
2022 Yılı Memur Maaşları Belli Oldu... Tarihte Yapılmış En Yüksek Zam Oranı!

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümet ile memur sendikaları arasında uzlaşma sağlandı. 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin beklediği zam oranı belli oldu mu? Yeni dönemde memur zamları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapılan sözleşme için: “Memur sendikalarımız ile varmış olduğumuz anlaşmaya göre kamu personelimizin 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranları %30 ile %35 arasında değişmektedir. 3600 ek gösterge çalışmalarını da bu sözleşme döneminde tamamlıyoruz. Pandeminin dünyayı sarsan ekonomik etkilerine rağmen çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasındayız. Tüm kamu çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Vedat Bilgin, "6. Dönem Toplu Sözleşmemizi az önce gece saatlerinde imzaladık. Kamu çalışanlarımız için son yıllardaki en yüksek kazanımlar, istikrarla büyümeye devam eden güçlü Türkiye'nin en önemli göstergesidir." dedi.

En Düşük Devlet Memuru Maaşı 5.700 TL’ye Yükseldi

Anlaşmaya göre en düşük memur ve memur emeklilerinin maaşları 2 yıllık toplam artış oranı %31,2 yıllık toplam artış miktarı ise 1.352 TL oldu. En düşük devlet memuru maaşı 4.348 TL’den 5.700 TL’ye yükseldi.

memur-zammi.jpg

Bakan Bilgin: “Biz seyyanen zammı karşılama konusunda uzlaştığımız rakamları dikkate aldığımız zaman onun getireceği yükün bir sosyal uzlaşmadan çok, ekonomik bir soruna dönüşmemesi için bir başka öneride bulunduk. Toplu Sözleşme Tazminatı 135 TL’den 400 TL’ye yükseltilerek maaşlara %2 oranında ek zam sağlandı. Bu konuda da bir uzlaşmaya vardık.” ifadelerini kullandı. Seyyanen zam oranı detayları için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.