Ziraat Bankası'ndan büyükbaş hayvan desteği! 600.000 TL ödeme yapılacak

Ziraat Bankası büyükbaş hayvan desteği ile karşımıza çıktı! Bankadan gelen açıklamaya göre Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi kapsamında vatandaşlara 600.000 TL nakit desteği sunulacak.
17 Kasım 2022 23:00 Ekonomi
Ziraat Bankası'ndan büyükbaş hayvan desteği! 600.000 TL ödeme yapılacak

Ziraat Bankası, Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi ile karşımıza çıktı. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerine 600 bin TL'lik nakit ödemeleri başladı. Başvuru şartları belli oldu.

Ziraat Bankası son zamanlarda üst üste yeni kampanyalarını vatandaş ile paylaşmaya başladı. Yeni kampanyalar vatandaşların büyük ilgisini çekerken soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamayla daha öncesinde yaptığı küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için 2020 yılında "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Küçükbaş" projesi başlatıldı. Bu projenin üzerine ise kısa bir süre önce açıklama yapan Ziraat Bakası büyükbaş hayvanlar için de ""Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş" projesini başlattı.

kredi-001.jpg

Ziraat Bankası Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Pişmaf tarafından yapılan açıklamaya göre ilk projede çok iyi sonuçlar alındığının altını çizdi. Proje adı altında 39 il valiliği ile iş birliği protokolü imzalayan Ferhat Pişmaf, proje kapsamında 6 bin 700 üreticiye toplamda 1 milyar liralık kredi kullandırdıklarını da vurguladı. Ferhat Pişmaf, "Bu kredilerle 614 bin baş koyun ya da keçinin sürüye katılmasını sağladık" sözlerine yer verdi.

Büyükbaş Hayvan Desteği Geldi!

Ziraat Bankası tarafından başlatılan yeni kampanya, Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Büyükbaş projesi kapsamında ilk imzalar atıldı. İlk iş birliği protokolü ise Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOOP) tarafından imzalandı. Yapılan proje ile alakalı HAYKOOP Genel Başkanı Ahmet Ertürk'ten açıklamalar geldi.

ziraat-2.jpg

Yeni proje hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan HAYKOOP Genel Başkanı Ahmet Ertürk, "Tarımsal faaliyetini ve geçimini küçük aile işletmelerindeki hayvancılıkla sürdürmeye çalışan üretici ortaklarımızın güçlü kooperatifi HAYKOOP ile Ziraat Bankamız arasında yapılan protokolle üreticilerimiz işletmelerini büyüterek daha verimli ve üretken olacaklar. Üreticilerimiz bankamızın sağladığı fırsat ve imkânlarla kooperatiflerimizin disipliniyle işletmelerini geliştirecek, tarımsal faaliyetlerini rahatlıkla sürdürebilecekler" sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.