Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahiplerine 1.650 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor. Geçim zorluğu yaşayan vatandaşlara 1650 TL yardım parası ödeniyor. Başvuru şartları belli oldu...
30 Kasım 2022 19:00 Ekonomi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahiplerine 1.650 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine 1.650 TL nakit yardımı gerçekleştiriyor. Başvuru şartları resmen açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yüzleri güldüren destek paketleri açıklandı. Günden güne hayat şartlarında ekonomik zorluğun ağır hissedilmeye başlamasının ardından Bakanlık, mağduriyet yaşanmaması adına gerekli adımları atmaktan çekinmedi. Ekim ayında 9 milyar liradan fazla yardım yapıldı. Yeni yıl ile birlikte maaşlara oranla yardım boyutlarına da yüklü miktarda ekleme yapılacağı söyleniyor.

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldürecek olan uygulama detayları milyonlarca kişiyi meraklandırdı. Aylık olarak verilecek ödemelerde, ihtiyaç sahibi ailelere verileceği kesinleşti. Sosyal yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üç farklı alanda toplam bin 700 TL yardım vermeye karar verdi.

para-9.jpg

Her geçen gün destek ödemeleri artarak ilerleme kaydediyor. Sosyal devlet anlayışı ile hareket eden hükümet yetkilileri, ev hanımı annelerin yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha hissettirdi. Ev hanımı veya çalışan fark etmeksizin herkese destek verilecek. Sadece belirlenen şartların sağlanması gerekiyor.

Maddi desteğe ihtiyacı olan aile bireylerine var olan destek paketleri bir araya getirilerek üç farklı kategoride Haziran 2022'de duyurulan destek ödemelerinde şartları sağladığınız an PTT giderek hesabınıza yatan parayı çekeceksiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Sosyal Yardım Programlarımız' kategorisinde yer alan Aile bölümünde, 'Doğum Yardımı', 'Çoklu Doğum Yardımı', 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı' ve 'Öksüz olmak şartıyla üç farklı alanda toplam bin 700 TL verecek.

para.jpg

DOĞUM YARDIMI DESTEK ÖDEMESİ

15.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerine Birinci çocuk için 300 TL, İkinci çocuk için 400 TL ve Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme tek seferde yapılacak.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI

Çoklu doğum ile dünyaya gelen 0-2 yaş aralığında çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yöneliktir. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (1.833,45 TL) az olan hanelere, ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir 400 TL yatırılacaktır.

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLARA NAKİT YARDIM PROGRAMI

Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir. Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlara, Ödemeler her ay için hesaplanıp 1000 TL 2 ayda bir verilmektedir.

İlk doğumunu gerçekleştiren anneye 300 TL, çoklu doğumda 400 TL ve eşi vefat etmiş kadınlara da 1000 TL olmak üzere toplam bin 700 TL birden kazanabileceğiniz destek ödemelerine başvuru yapmanız dahilinde tek seferde PTT'den hesabınıza yatan bin 700 TL destek ödemesini çekebileceksiniz.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU EKRANI

Yukarıda belirtilen destek paketlerini sağlamanız takdirinde başvuru yapmak için linke tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.