Ziraat Bankası 100 bin TL ihtiyaç kredisi maliyet hesaplaması ne kadar?

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi için uygun faiz seçeneklerine ev sahipliği yapıyor. Peki ya Ziraat Bankası'ndan 100 bin TL kredi çekmek isteyen vatandaşlar, faizlerle birlikte ne kadarlık bir geri ödeme planı ile karşılaşıyor?
19 Ekim 2022 18:00 Ekonomi
Ziraat Bankası 100 bin TL ihtiyaç kredisi maliyet hesaplaması ne kadar?

Ziraat Bankası 100 bin TL ihtiyaç kredisi seçmek isteyen vatandaşlar için merak ettikleri tüm ayrıntıları bir araya getirdik. Faiz oranları, vade seçenekleri gibi detayları açıkladık.

Kredi maliyetlerine dair araştırmalar hız kazandı. Bankalar müşterilerine ihtiyaç kredisi imkanı sağlarken yüksek maliyet talep etmeleri kamu bankalarına doğru yönelmeyi hızlandırıyor. Son haftalarda kamu bankalarının kredi maliyetleri en çok yapılan sorgulamalar arasında yer alıyor. Peki Ziraat Bankası aylık yüzde kaç faizle ihtiyaç kredisi veriyor? Ziraat Bankası'nın ihtiyaç kredisi kullandırırken uyguladığı kurallar neler? Kimler Ziraat Bankası'ndan ihtiyaç kredisi çekebilir? Ziraat Bankası'nın ihtiyaç kredisi maliyetleri ne kadar?

ZİRAAT BANKASI HANGİ KOŞULLARDA İHTİYAÇ KREDİSİ VERİYOR?

Ziraat Bankası'ndan ihtiyaç kredisi kullanmak konusunda müşteriler arasında pek bir ayrın yapılmıyor. Belgelenebilir geliri olan tüm vatandaşlar Ziraat Bankası'na ihtiyaç kredisi başvurusu yapabiliyorlar. Kredi geri ödemesi konusunda risk ve istihbarat raporunda sorun olmayanlar ise bu krediyi kolaylıkla kullanabiliyorlar.

zir2.jpg

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi verirken bunu en fazla 36 aya kadar vadelendirebiliyor. 36 ay vadeli ihtiyaç kredileri 50 Bin TL'ye kadar olan limitlerde geçerli oluyor. 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasındaki limitlerdeki ihtiyaç kredilerine Ziraat Bankası en fazla 24 aya kadar vade yapabiliyor. 100 Bin TL'nin üzerindeki ihtiyaç kredileri ise 12 ay vadeli olarak verilebiliyor.

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında müşteriye dair faiz belirlenebiliyor. Ayrı ayrı ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenleyen Ziraat Bankası emeklilere ayrı bir faiz oranı ile, bankanın maaş müşterisi çalışanlara ayrı bir faiz oranı ile ihtiyaç kredisi veriyor. Ziraat Bankası genel ihtiyaç kredisi kampanyasında da kullanılacak olan kredi miktarına göre faiz oranı değişebiliyor. Ziraat Bankası'nın ihtiyaç kredisi faizleri aylık yüzde 1,55 ile yüzde 1,94 arasında değişiyor.

100 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

ziraat-b.jpg

Ziraat Bankası'ndan 24 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisi çeken standart müşterilere aylık yüzde 1,94 oranında kredi faizi uygulanıyor. Bu krediyi kullanan müşteriler bankaya her ay 5.545 TL kredi taksiti ödüyorlar. Kullanılan ihtiyaç kredisinin yıllık maliyeti yüzde 34 oluyor. Müşteriler bu çektikleri 100 Bin TL ihtiyaç kredisi karşılığında bankaya 2 yıllık vade süresince toplamda 133.081 TL geri ödeme yapıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.