Vakıfbank Halkbank ve Ziraat Bankası Ödemelere Zam Yapıyor! Kasım Ayında Emeklilerin Yüzleri Gülecek!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emeklilere müjdeli haberi verdi. Promosyon maliyetleri artırıldıktan sonra kamu bankaları ilk sıralarda yer aldı. Kamu bankalarının emekli maaşı promosyonu bekleyen emekliler için iyi haberleri var.
23 Ekim 2022 16:00 Ekonomi
Vakıfbank Halkbank ve Ziraat Bankası Ödemelere Zam Yapıyor! Kasım Ayında Emeklilerin Yüzleri Gülecek!

Yeni sosyal güvenlik kurumu kararı ile kamu bankaları artık emeklilere büyük promosyonlar vermek zorunda kalacak. Çünkü SGK'nın yaptığı sözleşme sonucunda emekli maaşı promosyonu temel fiyatı arttı. 1 Kasım 2022'de yeni uygulama yürürlüğe girecek. Maaşını taşıyan emekliler bu tarihten itibaren yüksek promosyon almaya başlayacak. Emekliye Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan ne kadar maaş promosyonu verilir?

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank ödemeleri artırdı. Kasım ayında emeklinin yüzünde bir gülümseme olacak. Yüksek emekli maaşı promosyonu isteyen emekliler yine de bankaların sunduğu promosyon fırsatlarını iyice araştırıyor. Her gün olduğu gibi bugün de "en yüksek emeklilik promosyonuna sahip bankalar" aramaları en popüler olanlar arasında. Temmuz ayında emekli maaşlarında görülen önemli artışa bankalar olumlu tepki verdi. Bu tarihten itibaren birçok banka emeklilere sunacakları promosyonun sayısını artırdı. Temmuz ayından bu yana emekliler özel bankalardan önemli miktarda promosyon almaya devam etti, ancak devlet bankası promosyonları nispeten düşük kaldı. Kamu bankaları artık sosyal güvenlik kurumunun araya girmesiyle emeklilere yüklü promosyonlar verecek. 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren kamu bankaları aşağıdaki promosyon tutarını ödeyecektir.

Devlet Bankaları Promosyon Faaliyetlerini Geliştiriyor

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank sayesinde işçilere yönelik promosyon sayıları arttı. Gelirlerini kamu bankalarından almaları halinde, SSK BAĞ-KUR çalışanları ve emekli memurlar artık 5000 TL'nin üzerinde maaş zammı alacak. Sosyal güvenlik kurumu bu konuyu ele almak için yeni bir sözleşme imzalayarak taban fiyatı 5000 TL'ye yükseltti. Bu, elbette, temel maliyettir. Kamu bankalarının emekli promosyon teklifleri 1 Kasım'dan itibaren açıklanacak. Yani daha fazla promosyon verme olasılığı çok yüksek. Devlet bankaları sosyal güvenlik kurumu ile sözleşme yapmadan önce emeklilere 750 TL verdi. Bu rakam özel bankalarla kıyaslandığında fark çoktu. Ancak Kasım ayından itibaren kamu bankaları da bu rekabetin bir parçası olacak.

Özel Bankalar Rekor Kırıyor

Şu anda en iyi emeklilik promosyonunu hangi banka yürütüyor? Özel bankalarda emekli promosyon rakamları özellikle Temmuz ayından bu yana rekor kırıyor. Birçok özel banka emeklilere 10.000 TL'ye varan promosyonlar vermeye başladı. Bu alanda önde gelen bankalar arasında Yapı Kredi, Türkiye Ekonomi Bankası, Akbank, İş Bankası ve ING Türkiye yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.