Ünlü gazeteci açıkladı! Otomobillerde ÖTV kalkıyor mu?

Ünlü gazeteci Candaş Tolga Işık bugün önemli bir yazı kaleme aldı. tv100 yazarı Işık, otomobil ve akıllı telefonlarda ÖTV muafiyeti konusuna değindi. ÖTV'nin kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmalarına yönelik açıklamada bulundu.
06 Kasım 2022 19:00 Ekonomi
Ünlü gazeteci açıkladı! Otomobillerde ÖTV kalkıyor mu?

Gazeteci Candaş Tolga Işık, otomobil ve akıllı telefonlarda ÖTV kaldırılacak mı sorusuna yeni bir bakış getirdi. Kaleme aldığı o yazı gündem oldu...

Son dönemde seçimlere yaklaşılması ile çeşitli indirim ve sosyal yardımlara giden AKP hükümetinin bu seferde araç ve telefon fiyatlarına büyük yük getiren ÖTV'ye müdahale etmesi gündeme geldi.

Maliye Bakanlığı'nca yürütülen çalışmaya ilişkin yazı kaleme alan tv100 yazarı Candaş Tolga Işık, ''Maliye kaynakları otomobilden cep telefonuna kadar birçok kalemde başta ÖTV olmak üzere çeşitli vergi indirimleri hatta bazı vergileri kaldırmaya gidecek kadar adımlar için çalışıldığını ifade ediyor'' bilgisini paylaştı.

araba-2.jpg

İşte Candaş Tolga Işık'ın o yazısı:

"Hükümet, seçim sathı mahaline girilirken gençlere ve düşük gelirli vatandaşlara yönelik bir adım attı ve bir konut projesi açıkladı. Sandıktaki yansımasını henüz bilmiyoruz.

Muhalefet bu projeyi gerçekleşmesi mümkün olmayan hayali vaatler olarak görüyor ve eleştiriyor. Ancak Ankara’daki kaynaklarımızdan duyduklarımız o ki AK Parti tarafından ekonomiye dair artık herkesin kabul ettiği yaşadığımız büyük yıkıma dair bir dizi hamle daha gelecek.

Maliye Bakanlığı'nda şu sıralar hummalı bir çalışma var. Maliye Bakanı Nureddin Nebati direksiyonda ama bu sürecin perde arkasındaki esas isim Berat Albayrak. Duyduklarımı teker teker yazayım.

araba.jpg

Otomobillerde ÖTV kaldırılacak mı?

Kredi Garanti Fonu’nun kesesi açılıyor. Özellikle işletmelere yönelik ciddi kredi destekleri getirilmeye hazırlanılıyor. Bu kapsamda yeni bir vergi affı ve yeni bir düzenleme de gündemde.

Maliye kaynakları otomobilden cep telefonuna kadar birçok kalemde başta ÖTV olmak üzere çeşitli vergi indirimleri hatta bazı vergileri kaldırmaya gidecek kadar adımlar için çalışıldığını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye’ye yılbaşına kadar hazırlıklarınızı tamamlayın talimatı vermiş. Muhtemelen bu takvime sadık kalınırsa yılbaşından hemen önce ya da hemen sonra ekonomiye dair direkt vatandaşın cebine yönelik paketler açıklanacak.

Açıklanacak açıklanmasına da herkes gibi benim de merak ettiğim şu: Bunların kaynağı ne? Diyelim ki cep telefonunda, otomobilde ÖTV’yi kaldırdınız ya da kayda değer bir azaltmaya gittiniz Türk ekonomisi bunu nasıl finanse edecek? Daha doğrusu edebilecek mi? Karadeniz’de bulunan doğalgaz hepimizi çok mutlu etti ama memleketin tüm illerinde bir o kadar daha doğalgaz bulsak ancak bu açığı finanse edebiliriz. Peki o zaman tekrar soralım kaynak ne?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.