TOKİ Sosyal Konut Kura Çekim Tarihi Sonunda Belli Oldu! Yetkili İsim Tarih Verdi!

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvurular için 31 Ekim'e kadar süre verdi. Yasal süreçleri tamamlanan 4,5 milyon vatandaşımız için garip bekleyiş sona erecek.
17 Ekim 2022 23:30 Ekonomi
TOKİ Sosyal Konut Kura Çekim Tarihi Sonunda Belli Oldu! Yetkili İsim Tarih Verdi!

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvurular için 31 Ekim'e kadar süre verdi. Yasal süreçleri tamamlanan 4,5 milyon vatandaşımız için garip bekleyiş sona erecek. Sorulan sorular sosyal konut düzenlemelerinin ne zaman geliştirileceği yönündeydi. TOKİ Sosyal Konut Projesi başvurular için 31 Ekim'e kadar süre verdi. Yasal süreçleri tamamlanan 4,5 milyon vatandaşımız için bu amansız bekleyiş artık sona erecek. Yetkili, milyonlarca kişinin merakla beklediği çekiliş tarihlerine ilişkin açıklama yaptı. O kişi tarihi belirtti ve çekiliş tarihlerinin potansiyelini tahmin ettiğini belirtti.

Sosyal Konut Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı nihai taslakta dar gelirli bireyler için finansman, imkânlar ve ihtiyaç duyulan alanların belirlenmesinin ardından 14 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan projeyi duyurdu. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atıldı. Toplu konut projesinde 250 bin konut, 1 milyon dönüm arazi ve 10 bin işyeri bulunuyor. Orijinal olarak iletilen bilgiler güncellendi. Artan talebi karşılamak için konut yapılacak arsa sayısı 1 milyona çıkarıldı. Başvurular için son tarih 31 Ekim. Şu ana kadar 7,5 milyon vatandaş başvuruda bulundu. Raporlara göre 4,5 milyon vatandaş yasal gereklilikleri başarıyla tamamladı.

TOKİ Ev ve Taksit Fiyatlandırmaları

Projede yer alan tüm ev, arsa ve işyerleri için başvurular yapıldıktan sonra çekiliş yapılacaktır. Gerekli sahiplerine iade edilecektir. 25 Ekim'de 17 ilde 5 bin konutun temeli atılacak. Bir rapora göre yıl sonuna kadar 250.000 konutun temeli atılacak. Bu raporların detayları tam olarak bilinmese de bir süre sonra tüm detayları ile birlikte duyurulacağı açıklandı. Vatandaşlar tüm detayları resmi bir şekilde öğrenebilecek.

250 bin 2+1 ve 3+1 konut yapılacak. 2+1 daireler 608.000 TL fiyat ve 240 ay geri ödemeli 2 bin 280 TL taksitlerle proje özelliklerinde belirtilen fiyattan satışa sunuldu. 851 bin TL, 240 ay vade ve 3 bin 187 TL taksit fırsatı ile ise 3+1 daireler açıklandı.

Kura Çekimlerinin Tarihi Belli Oldu Mu?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bugüne kadar 7,5 milyon kişinin başvurduğunu belirterek, "Çekilişlerin ardından başvuru ücretleri iade edilecek” dedi. Ek olarak ev sahiplerinin konut ve arsa başvurusu yapamayacakları ortaya çıktı. Bulut, “31 Ekim'den sonraki ilk hafta çekilişe başlanacak" dedi. TOKİ sosyal konut için çekiliş planlandı. Devletin taksitlerini ödemekte zorlanan vatandaşlara yardımcı olacağı ve herhangi bir sorun olması durumunda devletin müdahale edeceği söylendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.