TOKİ İstanbul’da 3+1 ve 4+2 Evleri Satışa Çıkardı! 120 Ayda Kredi İle Ev Sahibi Olma Fırsatı!

TOKİ'ye göre konut satışı İstanbul'da yapılacak. TOKİ tarafından iki ayrı İstanbul konut projesinin satış ilanı yayınlandı. TOKİ hangi konutları hangi şartlarla satışa sundu?
22 Ekim 2022 22:55 Ekonomi
TOKİ İstanbul’da 3+1 ve 4+2 Evleri Satışa Çıkardı! 120 Ayda Kredi İle Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Türkiye'de uygun fiyatlı konutun adresi TOKİ, mülk satışına devam etmenin yanı sıra, sosyal konut girişimi kapsamında konut, arsa ve iş başvurularını kabul etmeye devam ediyor. TOKİ tarafından yapılan ve yayınlanan duyurulara göre İstanbul'da iki farklı gelişmeden konutlar satılacak. Peki TOKİ İstanbul'un neresine ev satacak? İstanbul'daki TOKİ evleri düşük gelirli bireylere mi yönelik? İstanbul'da konut satışı için TOKİ hangi fiyat ve ödeme koşullarını kabul edecek?

İstanbul'da 45 Konut TOKİ Tarafından Satılıyor

TOKİ'ye göre İstanbul'da iki farklı gelişmede emlak satışları gerçekleşecek. Bu evler, düşük gelirli insanlardan ziyade orta sınıf insanlara satışa sunuldu. Bu nedenle ev satın almak için başvuru yapmak için herhangi bir asgari gelir kriteri bulunmamaktadır.

TOKİ'nin konut satış duyurusuna göre İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi'ndeki projede 33 konut satışa çıktı. Ayrıca Bakırköy semtindeki başka bir TOKİ projesinde yer alan 12 evin de açık artırmayla satılacağı ortaya çıktı.

Konut Fiyatları Ne Kadar Olacak?

TOKİ'nin Bakırköy'de satışa çıkardığı 12 konuttan 3'ü 3+1, 9'u ise 4+2. Bu evler hemen teslim edilecek. Bulunduğu bölgenin en bilinen gelişmelerinden biri olan Koru Florya'da ev fiyatları 8 milyon 940.000 TL ile 17 milyon 33.000 TL arasında değişiyor. TOKİ'nin Beyoğlu projesinde konut maliyeti 2 milyon yirmi bin Türk Lirası ile 4 milyon üç yüz bin TL arasında değişiyor.

Ödeme Şartları Neler?

TOKİ'nin Bakırköy projesinde 3+1 konut satın almak için %30 peşinat ve 60 ay vade şartı aranıyor. 4+2 ev almak için yüzde 12 peşinat ve 60 ay taksit gerekiyor. TOKİ'nin Beyoğlu projesinde konutlar 120 ay vade ile satın alınabiliyor. Duyuruya göre, bu evler %50 peşinat talep edecek. Satılacak olan Beyoğlu evleri de 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

İhale ve Başvurular Ne Zaman?

TOKİ'nin 25 Ekim'e kadar satacağını söylediği konutlar için vatandaşlar başvuru yapabilecek. 25 Ekim'de ihale yapılacak. Bu müzayede sonucunda evlerin alıcıları belirlenecek. İhale onaylandıktan sonra sözleşmeler imzalanacak ve satış gerçekleşecektir.

TOKİ "İlk Evim Arsa ve İlk İşyerim" Ne Zaman?

Başkan Erdoğan, konut başvurularının ardından kampanyada ve bugün de "İlk Evim Arsa" projesi kapsamında detayları açıklayarak "İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim" adını verdi. İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim " olarak anılan kampanyalara başvurular, işyeri için e-Devlet üzerinden ve proje ilinde Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın onaylı şubeleri aracılığıyla yapılabilir. Projelerin bulunduğu iller üzerinden e-Devlet ve Ziraat Bankası satış noktalarından arsa başvuruları alınmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.