Tapu sahipleri dikkat! 3 bin 750 TL ödeme yapmanız gerekecek

Tapu sahipleri için kritik bir uyarı geldi. Yapılan açıklamaya göre emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri başladı. e-Devlet üzerinden vatandaşların kontrol edebileceği aktarıldı. Hemen kontrol etmenizde fayda olacak.
29 Ekim 2022 12:00 Ekonomi
Tapu sahipleri dikkat! 3 bin 750 TL ödeme yapmanız gerekecek

e-Devlet üzerinden emlak vergisi ikinci taksit sorgulama ekranı açıldı. 1 Kasım'da ödemelerin başlayacağı aktarıldı.

Milyonlarca tapu sahibi için son dakika uyarısı yapıldı. Devletin teknolojiyi vatandaşların hizmetine sunması ile pek çok hizmet artık e-Devlet üzerinden de veriliyor. Belediyelerde bu sisteme yavaş yavaş entegre olmaya başlarken emlak vergisi ödemeleri ve borç sorgulama işlemleri de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Konut, tarla, dükkân, işyeri, arsa, depo ve yazlık gibi taşınmaz malları olan kişiler için emlak vergisi 2. Taksit ödeme tarihi uyarısı geldi. 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile başlayacak olan yeni dönemde emlak vergisi muafiyeti listesi içerisinde yer almayan milyonlarca kişi yeni dönemde yine vergi ödemelerini yapmakla yükümlü tutulacaklar.

tapu3.jpg

EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİT ÖDEME TARİHLERİ VE SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Taşınmaz sahipleri için her sene emlak vergisi ödemeleri yapılırken bu sene de Mart ayında birinci taksit ödemesi başlamış, isteyen kişiler peşin olarak tek seferde isteyen kişiler ise ikinci taksit ödemesi Kasım ayında yapılmak üzere birinci taksit olmak üzere ödemelerini 30 Mayıs 2022 tarihine kadar yapmışlardı.

İşte Mayıs ayının sonuna kadar birinci taksit ödemesini yapan kişiler için ikinci taksit son ödeme tarihi uyarısı yapıldı. Yapılan uyarı ile emlak vergisi ödemelerinde 1 Kasım 2022 tarihi itibari ile yeni ödeme döneminin başlayacağı hatırlatıldı. İsteyen kişiler emlak vergisi ödemelerin bu altyapıyı kullanan belediyeler aracılığı ile yapabilecekler. Yine belediyelerin internet siteleri üzerinden de sanal ödeme hizmeti bulunuyorsa internetten emlak vergisi ödeme imkanı sunulacak.

tapu2.jpg

EMLAK VERGİSİ HESAPLAMA VE SORGULAMA EKRANI! KAÇ TL VERGİ ÖDEYECEĞİM?

Yükselen konut fiyatları nedeniyle emlak vergisi ödemeleri de artmıştı. Emlak vergisi tutarları 2 eşit taksit halinde ödendiği için birinci ödeme döneminde Mayıs ayı sonuna kadar ödenen rakamın aynısı Kasım ayı sonuna kadar 2. taksit olarak ödenecek. Mayıs ayında 3 bin 750 TL ödeme yapan bir kişi Kasım ayında da aynı tutarı yatıracak.

Emlak vergisi ödemelerini GİB üzerinden de sorgulamak ve ödemek mümkün olacak. Emlak vergisi muafiyeti listesi içerisinde yer alan kişiler hariç herkes emlak vergisi ödemekle sorumlu tutulacak. Emlak vergisi ödemesini yatırmayan kişiler gecikme faizi ödemek zorunda kalacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.