SGK'dan çocuklu ailelere nakit yardımı imkanı!

Sosyal Güvenlik Kurumu müjdeli bir açıklama ile karşımıza çıktı. SGK'dan gelen habere göre çocuklu aileler artık her ay devletten emzirme ödeneği adı altında maddi destekten yararlanabilecek. Başvuru şartları açıklandı.
19 Ekim 2022 17:00 Ekonomi
SGK'dan çocuklu ailelere nakit yardımı imkanı!

SGK'nın yaptığı son açıklamaya göre çocuklu aileler için emzirme ödeneği başladı. Doğum yapan kadınlara ya da eşlerine her ay düzenli ödeme yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği ile ailelere 316 lira destek sağlanıyor. SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılara yardım SGK tarafından ödenirken kamu görevlilerine ise çalıştıkları kurum tarafından ödeme veriliyor.

bebek2.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Sigortalılara emzirme ödeneği verilebilmesi için, 4a’lı çalışan sigortalının adına doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması, 4b’li çalışan sigortalı için de doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış olması ve Genel Sağlık Sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor.

Diğer bir şart ise doğumun canlı gerçekleşmiş olması. Emzirme ödeneğine hak kazanan fakat sigortalılığı sona eren kişilerin 300 gün içinde çocuğu doğarsa, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde sigortalı adına en az 120 gün prim ödenmiş olması gerekiyor.

bebek3.jpg

Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalıların ödeneklerini almaları için SGK’ya talep dilekçesi verme şartı 2014’te kaldırıldı. Emzirme ödeneği, sistemde görülen emzirme ödeneği raporuna istinaden otomatik olarak ödeniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.