Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 bin TL destek ödemeleri başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün vatandaşları sevindiren bir açıklama ile karşımıza çıktı. Yapılan açıklamaya göre 5 bin TL'lik destek ödemesi gerçekleştirilecek. Peki ya bu fırsattan kimler faydalanabilecek? İşte detaylar...
22 Ekim 2022 16:00 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 bin TL destek ödemeleri başlıyor

Bakan Nebati 5 bin TL'lik yeni destek ödemeleri hakkında bilgi verdi. Kimlerin bu imkandan yararlanabileceği belli oldu. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yaparak destek ödemeleri yapılacağını ilan etti. Bakanlık tarafından alınan bu karar Resmi Gazete’de de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 6 Bin TL’ye kadar destek ödemesi ile alakalı ödemelerin ayrıntıları belli oldu. Çeşitli vatandaş gruplarına sağlanan destek ödemelerine böylelikle bir yenisi daha eklenmiş oldu.

DESTEK ÖDEMELERİNİ AÇIKLADI!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamaya göre destek ödemelerinde geleneksel kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yararlanabilecekler. Çeşitli gruplara ayrılan destek ödemeleri 3.500 TL ile 6.000 TL arasında değişebilecek. Kadınların gemi sahibi olmaları durumunda ise destek ödemeleri yüzde 25 daha fazla verilecek. Kadınlar 7.500 TL’ye kadar destek ödemesi alabilecekler.

resmi2.jpg

KİMLERE NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK?

Konuya dair bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıları destekliyoruz. Bu kapsamda 0 ile 4,99 metre balıkçı gemileri için 3.500 TL, 5,0 ile 7,99 metre balıkçı gemileri için 4.250 TL, 8,0 ile 9,99 metre balıkçı gemileri için 5.250 TL, 10,0 ile 11,99 metre balıkçı gemileri için 6.000 TL destek ödemesi vereceğiz. Kadın gemi sahipleri bu ödemeleri yüzde 25 daha fazla olarak alabilecekler.” dedi.

rsemi3.jpg

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilecek olan bu destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bu hususta henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Destek ödemelerinin zamanının gelecek hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu açıklama yapıldıktan sonra belirlenen günlerde bir kamu bankası üzerinden vatandaşlara ödemelerinin yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.