PTT Çocuk Parası Nasıl Alınır? Ailelere Çocuk Sayısına Göre Destek!

PTT'den alınacak çocuk parası için hangi şartların karşılanması gerekiyor? Çocuk sahibi olan ailelere tek seferlik verilecek ödemelerde detaylar aktarıldı. 1300 TL'ye kadar olan ödemelerde nereye başvuru yapılmalı? Çocuk yardım parası bakanlık tarafından ailelere verilmektedir.
16 Kasım 2022 19:39 Ekonomi
PTT Çocuk Parası Nasıl Alınır? Ailelere Çocuk Sayısına Göre Destek!

İlk çocuk için 300 TL olmak üzere, ikinci çocukta 400 ve üçüncü çocuk 600 TL'lik çocuk yardım parası verilmektedir. Bununla birlikte ailelere toplamda 1300 TL çocuk yardım ödemesi yapılıyor. Çocuğunuzun genel ihtiyacı için kullanılan bu ödenekte başvuru şartları ve çeşitli detayları sizlere iletiyoruz.

Dünya çapında genel bir ekonomik krizin kapıda olduğu bilinen bir gerçektir. Bu noktada çalışan çalışmayan herkes olumsuz etkilenmekte ve ciddi refah sorunları baş göstermektedir. Çocuklu aileler çocukları için yaptıkları harcamalarda zorlanmaya başladı.

Devlet konuyla ilgilenme kararı aldı. Buna göre çocuklu ailelere 600 TL’ye varan para yardımları yapılması söz konusu olacak.

Çocuk Yardımı Miktarları

Mayıs 2015 yılı sonrasında doğan birinci çocuklar için ödenecek tutar 300 TL olarak belirlenmiştir. İkincilere ise 400 TL ödeme yapılır. Üçüncü çocuklar ise 600 TL gibi bir tutar alabilmektedir.

Yardım başvurunun gerçekleştiği ayı takiben diğer ayın yirmi beşinci gününde PTT hesaplarına yansır. Böylece bankaya gitme durumu da ortadan kalkar. Paranızın hesabınıza yatacağı gün belli olduğu için bu tarihte gidip PTT üzerinden paranızı çekebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.