ÖTV'siz araba satın almak mümkün olacak! Tarih belli oldu

Milyonlarca vatandaş için sevindirici haber geldi! İlk otomobilini satın alacak kişiler için ÖTV kaldırılacak! Ünlü analist Serkan Çelik merakla beklenen o tarihi açıkladı!
05 Ekim 2022 22:00 Ekonomi
ÖTV'siz araba satın almak mümkün olacak! Tarih belli oldu

Ünlü analist Serkan Çelik önemli bir açıklama ile karşımıza çıktı. Çelik'in ifadelerine göre ilk otomobilini satın alacak kişiler için ÖTV kaldırılacak. Çelik, o tarihi kamuoyuna açıkladı!

Türkiye'de milyonlarca vatandaş için sıcak gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. Buna göre ise ÖTV'siz sıfır otomobil müjdeleri gündemde büyük etki yarattı. Ünlü analist Serkan Çelik tarafından gündeme bir anda düşen ve paylaşılan son dakika açıklaması ile birlikte ilk defa araba alacaklara özel ÖTV'siz araba müjdesi verileceği ve 5 yıl satmama şartı olacağı açıklandı. İşte detaylar ve daha fazlası kamugundemi.com adresinde yer alıyor.

Sosyal medyaya bir anda düşen ve herkesin konuştuğu konu haline gelen sıfır otomobillerde ÖTV konusu ile ilgili Çelik, "İlk defa araba alacaklara , 5 yıl satmamak kaydı ile ötv'siz araç alma imkanı geliyor." açıklamalarında bulundu.

otv2.jpg

BU AY KESİN OLARAK AÇIKLANABİLİR

Analist Serkan Çelik tarafından yapılan sorularda ne zaman geleceği yönünde ki haberlere ilişkin cevap geldi. Bu doğrultuda Serkan Çelik'e yöneltilen ne zaman sorusuna bu ay içerisinde kesin olarak gelmesini beklediği ifadeleri eklendi.

Sıfır otomobilde ÖTV gelişmeleri ile ilgili gündemde otomobil sektöründen önemli isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci tarafından yapılan açıklamada bu ihtimalin olmadığını tamamen uydurma olduğu paylaşılırken şu ifadelerde bulundu.

"Keşke olsa ama mümkün değil çünkü ciddi şekilde suistimale açık. Her evde ilk aracını alacak birisi mutlaka vardir :) Satılan araçların yaklaşık %70’i bu kanaldan satılır, devlet de ciddi vergi kaybı yaşar. Bu bütçe açıklarıyla sizce mümkün mü"

otv3.jpg

TOGG İLE BİRLİKTE ÖTV'LERDE DÜZENLEME BEKLENİYOR

Gündeme düşen sıcak gelişmelere göre hükümet kanadından TOGG için bir kredi veya kampanyanın yayınlanması bekleniyor. TOGG fabrikası 29 Ekim'de resmi bir törenle birlikte açılması beklenirken hareketlilikler yaşanması da gündemde bekleniyor. 2023 yılı itibariyle Türkiye'nin otomobili TOGG, yollarda olacak. Şimdiden milyonlarca vatandaşın merakla beklediği TOGG otomobiller ile ilgili paylaşılan gelişmelerde de ÖTV'ler de ki düzenlemenin genişletileceği ve alt segment gruplarında da ÖTV indiriminin yapılması beklendiği yönünde gelişmeler var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.