Öğrencilere 500 TL ila 750 TL Verilecek O Destek Sonunda Açıklandı! Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

Devletin üniversite öğrencilerine ulaşım yardımı sağlamaya ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Desteğin teslim tarihi açıklandı.
17 Ekim 2022 23:00 Ekonomi
Öğrencilere 500 TL ila 750 TL Verilecek O Destek Sonunda Açıklandı! Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sayesinde öğrencilerin ulaşım desteği alacağı ortaya çıkmıştı. Bakanlığın ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerinin memleketlerini ziyaret edebilmeleri ve akrabalarıyla görüşebilmeleri için sağlayacağı bu destekler kısa sürede en çok konuşulan konulardan biri oldu. Şartlar böyle olunca bu yardımdan yararlanmak isteyen öğrenciler, başvuruların ne zaman başlayacağını merak etmeye başladılar. Ulaşım yardımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversite öğrencilerini sevindiren bir haber paylaşmak istiyorum. Ulaşım konusunda yardımcı olacağız. Bu yardım sayesinde 150 bin öğrencimiz maddi sıkıntı yaşamadan ailelerini ziyaret edebilecek. Yılda iki kez veriliyor” diye bir açıklama da yaptı. Bu duyurunun ardından başvuru yapmak isteyenler, başvuru sürecinin yanı sıra şartlarla da yakından ilgilendi. Öğrenciler tüm detayları araştırmaya başladı ve süreç hakkında bilgi almak istedi. Detaylar resmi bir şekilde açıklandı.

Ulaşım Desteğinden Tam Olarak Kimler Yararlanabiliyor?

Yılda iki kez bu ulaşım yardımını alabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı şartların olduğu açıkça belirtilmiştir. Durum böyle olunca Bakanlığın talepleri şöyle oldu;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 25 yaşını doldurmamış tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu destekten istediği gibi yararlanabilir.

Ulaşım Desteği Tam Olarak Ne Kadar?

Bu ulaşım yardımı, şehir dışında okuyan öğrencilere akrabalarını ziyaret edebilmeleri için yılda iki kez gidiş-dönüş olarak sağlanacaktır. 500 Türk Lirası ve 750 Türk Lirası olarak dağıtılacak olan bu yardımların 2022 yılı için 2.000 Türk Lirası, 2023 yılı için ise 3.000 Türk Lirası olacağı bildirildi.

Ulaşım Desteği Başvuruları Nereden ve Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak olan bu yardımları öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın alacağı öğrenildi. Öğrencilerin başvuru sorunu yaşamaması için aile başvurusu gibi imkanlar da sağlandı. Başvuru tarihi henüz açıklanmadı.

Bakan Yanık Açıklama Yaptı

500 Türk Lirası Tek Yön mü olacak sorusuna Bakan Yakın açıklama yaptı. Yanık, "Evet, kişi başına 500 TL. Bu destek 2023'te 750 TL'ye mal olacak. Yaklaşık 150.000 üniversite öğrencisine fayda sağlayacağını tahmin ediyoruz. Vakıflarımız, öğrenci arkadaşlarımızın IBAN hesaplarına doğrudan kaynak aktaracak” dedi. Yanık’a göre, öğrenci biletiyle döndüğü sürece ücretsiz ulaşım hakkına da sahip olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.