Milyonlarca vatandaş dikkat! Emekli promosyon ödemelerine zam geliyor

Milyonlarca emekli vatandaş için kritik bir uyarı geldi. Ortaya çıkan bilgilere göre ilerleyen günlerde bankalar emekli promosyonu ödemeleri için zam yapacak. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...
22 Ekim 2022 15:00 Ekonomi
Milyonlarca vatandaş dikkat! Emekli promosyon ödemelerine zam geliyor

Emekli promosyon ödemeleri için zam geliyor. Emeklilere başvuruda bulunmaları için biraz daha beklemeleri tavsiye ediliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de geçim sıkıntısı içerisinde kalan emeklilere biraz olsun nefes aldıracak uygulamayı bankalar yapmaya devam ediyorlar. Buna göre emeklilere maaşlarını çektikleri bankalar tarafından çeşitli miktarlarda maaş promosyonu ödemesi yapılıyor. Bankalar arasında maaş promosyonunda bir standart olmamasından dolayı emekliler maaşlarını hangi bankaya taşımaları halinde daha yüksek maaş promosyonu alabileceklerini merak ediyorlar. Peki en yüksek emekli maaş promosyonu hangi bankada?

zaam.jpg

EMEKLİLERE BEKLEYİN UYARISI!

Emekli maaş promosyonları ile alakalı olarak emeklilere çok önemli bir uyarı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde SGK ile bankalar arasında protokol imzalandı. Buna göre emekli maaş promosyonlarının asgari tutarları yeniden belirlendi. Ancak bu yeni ödemelerin devreye girebilmesi için 1 Kasım tarihinin beklenmesi gerekiyor. 9 gün bekleyen ve daha sonra emekli maaş promosyonu için başvuru yapacak olan emekliler çok daha yüksek tutarlarda emekli maaş promosyonu alabilecekler. Şu anda uygulanan 750 TL’lik asgari maaş promosyonuna yüzde 400 zam yapılacak ve bu tutar 3.000 TL’ye yükseltilecek.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARINDA YENİ ASGARİ TUTARLAR NE KADAR OLDU?

SGK ile bankalar arasında yapılan protokole göre emekli maaş promosyonlarının asgari tutarları şöyle belirlendi:

-3.500 TL’ye kadar maaşı olan emeklilere 3.000 TL
-3.500 TL ile 7.500 TL arasında maaşı olan emeklilere 3.500 TL
-7.500 TL ile 10.000 TL arasında maaşı olan emeklilere 4.500 TL
-10.000 TL üzerinde maaşı olan emeklilere 5.000 TL

zaaam.jpg

Bu rakamlar emekli maaş promosyonları için asgari tutarlar oldu. Bankalar bu tutarlardan daha düşük emekli maaş promosyonu ödemesi yapamayacaklar ama bu rakamları yükseltmek tamamen bankaların inisiyatifinde olacak.

EN YÜKSEK EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU HANGİ BANKADA?

Emekli vatandaşlar kendilerinin emekli maaşlarını taşıma ve 3 yıl kalma sözü vermeleri halinde hangi bankadan ne kadar maaş promosyonu alabileceklerini merak ediyorlar. Son olarak Ziraat Bankası emekli maaş promosyonlarına zam yaparak SGK’nın belirlediği asgari tutarlara yükseltti. Buna göre Ziraat bankası maaş baremlerine göre emeklilere 3.000 TL ile 5.000 TL arasında maaş promosyonu ödemesi yapıyor. Ziraat Bankası ve Vakıfbank ise henüz kampanyaları değiştirmediler ve emeklilere 750 TL maaş promosyonu vermeye devam ediyorlar.

Özel bankalar kamu bankalarına kıyasla daha fazla maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar. Buna göre Akbank 7.000 TL, QNB Finansbank 5.000 TL, Garanti BBVA 6.000 TL, İş Bankası 7.500 TL, Yapı Kredi Bankası 7.000 TL, ING Bank 7.000 TL ve TEB 8.000 TL emekli maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar. 1 Kasım sonrasında bu bankalar da emekli maaş promosyonlarını güncelleyecekler. O tarihi bekleyen emeklilerin 10 Bin TL emekli maaş promosyonu alma şansları olabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.