Milyonlarca İnsanı İlgilendiren Asgari Ücret Konusunda Alt Limit Belirlendi!

Personel, asgari ücret artışına ilişkin son gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari ücret tahminlerini uzmanların tek tek açıklamasıyla alt sınır bugün belli oldu.
24 Ekim 2022 13:00 Ekonomi
Milyonlarca İnsanı İlgilendiren Asgari Ücret Konusunda Alt Limit Belirlendi!

Yeni asgari ücretin belirlenmiş bir tutarı var. Asgari ücret artışının açıklanmasını beklerken milyonlarca işçi nefesini tutuyor. Uzmanlar, yeni asgari ücretle ilgili birden fazla tahminde bulundular. Yeni veriler giderek mevcut hale geliyor ve asgari ücretle çalışan milyonlarca insanla doğrudan bağlantılı. Ocak 2023'te asgari maaşın en az 7000 TL olması öngörülüyor. Ancak en son asgari ücret hesaplamasında ortaya çıkan rakam herkesi şok etti. Asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu Başkan Yardımcısı Fuat Oktay tarafından belirlendi.

Milyonlarca asgari ücretli işçi, asgari ücret artışıyla ilgili son dakika gelişmelerini sabırsızlıkla bekliyor. Asgari ücret artışına ilişkin yönetim çeşitli açıklamalarda bulundu. Uzmanlar aynı anda yeni rakamlarla ilgili tahminlerde bulunuyorlar. En son tahminlere göre asgari ücret 7000 Türk Lirası civarında olacak. Ancak Başkan Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklaması milyonlarca işçiyi daha da heyecanlandırdı. Tablodaki son rakam ortaya çıktı ve asgari ücretin alt sınırı belirlendi.

Erdoğan Sinyali Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Grubu'nun son toplantısında asgari ücret artışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretle çalışanlara tazminat ödeme taahhüdünü yerine getireceklerinin sözünü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılın başında önemli adımlar atılacağını söyledi. Aslında sözleri "asgari ücrette artış" anlamına geliyordu. Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, milyonlarca işçiyi heyecanlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ilgili Bakanların ardından canlı yayında bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti döneminde ne işçi ne de emeklilerin enflasyon baskısı ile karşılaşmadığını kaydetti.

En son tahminlere göre yeni asgari ücret 7.500 ile 10.000 Türk Lirası arasında olacak. Enflasyona göre yapılan hesaplamalara göre SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 7,5, devlet memuru ve emekli memurlar yüzde 8,5 zam alacak. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketine göre 2022 yılı sonunda enflasyonun yüzde 67,78 olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar, son beş yılda asgari ücretin sürekli olarak enflasyondan çok daha hızlı arttığını iddia ediyor. Diğer bir deyişle, asgari ücret son beş yılda ortalama enflasyon oranının 32,31 katı arttı. Bu ortalamaya göre yapılan hesaplamalara göre yıl sonunda asgari ücretin %40,6,68 oranında artması beklenmektedir. Bu durumda yeni asgari maaşın 8067,74 TL olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.