Merkez Bankası'ndan müjde! Bankada parası olanlara ayda 4 bin 581 TL ödeme

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bankada parası olan kişiler için sevindiren bir açıklama yapıldı. Merkez Bankası bankada parası olan vatandaşlara yüksek getiri fırsatı sağlıyor. Ayda 4 bin 581 TL ödeme yapılacağı belirtildi.
02 Kasım 2022 23:10 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan müjde! Bankada parası olanlara ayda 4 bin 581 TL ödeme

Bankada parası olan vatandaşlara ayda 4 bin 581 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Merkez Bankası o vatandaşlara düzenli ve yüksek gelir garantisi sunuyor!

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ile TL'nin değer kaybı sürerken vatandaşın dolara geçmesini engellemek ve dolarizasyonun önüne geçmek adına bankaların vadeli hesapları için yeni adım atıldı. Merkez Bankası tarafından yapılan politika faiz oranı indirimine rağmen bankaların artan TL ihtiyacı nedeniyle vadeli hesaplarda uygulanan oran yükseltildi.

32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı için uygulanan rakamlar Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimine rağmen yükselerek şaşkınlık yarattı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB tarafından yapılan politika faiz indirimi hamlesine rağmen bankaların artan TL ihtiyaçları nedeniyle mevduat faizi yükselişe geçti.

mb.jpg

BANKALARIN 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANI KASIM 2022 YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Parasını bankada tutan kişilere iyi haber verildi. Bankaların vadeli mevduat faiz oranları büyük bir hızla yükselişe geçerken Kasım ayına ilişkin rakamlar şaşkınlık yarattı. 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları da yükseldi.

Sahip olduğu parasını bankaya yatıran kişilere bankaların ödemiş oldukları vadeli mevduat hesabı faiz oranları listesi yükselişi ile dikkat çekti. Fibabanka, Odeabank ve Burgan Bank On hesabı ile uygulanan 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 22 seviyesine yükseltilirken bu oran üzerinden 250 bin liranın 32 günlük faiz getirisi ise 4 bin 581 liraya ulaştı.

mb2-001.jpg

EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA HANGİSİ, 250.000 TL 32 GÜNLÜK FAİZ GETİRİSİ NE KADAR KAÇ TL?

Bankalar arasında yaşanan faiz savaşı mevduat hesabında da kendisini gösterirken parasını bankaya yatırmak isteyen kişiler için en yüksek faiz veren banka ise Akbank oldu. Akbank 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı için yüzde 27 oranını açıklayarak yine tüm bankaların önüne geçti. Hatırlanacağı üzere emekli maaşı promosyonu rakamı için de en yüksek rakamı ilk Akbank duyurmuş, sonrasında ise diğer bankalarda bu yarışa katılarak rakamlarını yükseltmişti.

Akbank vadeli mevduat hesabında yapılan rekor yükselişin yine benzer bir etki yaratarak mevduat faizlerini yükseltmesi bekleniyor. Akbank oranları üzerinden 32 günlük vadeli mevduat hesabı ile 250 bin liranın getirisi 5 bin 622 TL olarak gerçekleşecek. Parasını N Kolay Bono ile değerlendiren kişilerin getirisi ise 4 bin 685 TL olarak gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.