Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatlarına yüzde 184 zam!

Merkez Bankası dikkat çeken bir açıklama ile karşımıza çıktı. Yapılan açıklamaya göre konut fiyatları için yüzde 184 zam geldi. İşte Merkez Bankası'nın ağustos ayı raporunun detayları...
20 Ekim 2022 17:00 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatlarına yüzde 184 zam!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) konut fiyatı endeksi raporuyla karşımıza çıktı. Ağustos ayında konut fiyatlarında yüzde 184 zam geldiği kayıtlara geçti. İşte raporun ayrıntıları...

Emlak ve konut sektörünün en çok merak edilen verileri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB konut fiyatı endeksi verisinde son rapor yayımlandı. Merkez Bankası konut fiyat endeksi Ağustos 2022 raporu ile merak edilen veriler yayımlandı.

Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ağustos 2022 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Ağustos ayında konut fiyatlarına bir önceki aya oranla yüzde 8 oranında zam gelirken, bir önceki yılın aynı ayına oranla gelen zam oranı ise yüzde 184,6 oranında zam geldi.

konut2.jpg

KONUT FİYATLARINA ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR! EV FİYATLARI NE KADAR ZAMLANDI?

Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanma iç piyasada da kendisini göstermeye devam ederken yaşanan yükseliş Merkez Bankası verilerine de yansıdı. Merkez Bankası Ağustos 2022 raporuna göre Türkiye genelinde hedonik konut fiyat endeksi bir önceki aya oranla yüzde 8 oranında zam gelirken nominal olarak yıllık bazda yaşanan yükseliş ise yüzde 184,6 olarak kayıtlara geçti.

Konut fiyatlarının en çok arttığı iller İstanbul, Antalya, Burdur, Adana ve Mersin olarak sıralandı. Konut fiyatlarının ne düşük yükseliş gösterdiği iller ise Erzincan, Bayburt, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli olarak ilan edildi.

konut3.jpg

TÜRKİYE GENELİNDE ORTALAMA KONUT FİYATI KAÇ TL OLDU?

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 1.507 TL / M2 olarak gerçekleşirken bu da 100 m2 ortalama konut fiyatının 1 milyon 500 bin TL barajını aştığını ortaya koydu. 3 büyük şehirde ise konut fiyatları incelendiğinde İstanbul'da konut fiyatında yaşanan artış yüzde 210 olarak kayıtlara geçerken ortalama metrekare fiyatı 24 bin 533 TL oldu.

Ankara'da ortalama konut fiyatı metrekare bedeli 10 bin 780 TL seviyesine yükselirken İzmir'de ise yaşanan yükselişin ardından ortalama konut fiyatı 17 bin 305 TL olarak kayıtlara geçti. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş böylelikle Ağustos ayında da devam etmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.