İslam Memiş Net Bir Yorum Yaptı! Altın ve Gümüş İçin Yol Haritasını Gösterdi!

Altın ve para piyasalarında uzman olan İslam Memiş, kısa sürede net cevaplar verdi.
19 Ekim 2022 11:00 Ekonomi
İslam Memiş Net Bir Yorum Yaptı! Altın ve Gümüş İçin Yol Haritasını Gösterdi!

Altın ve para piyasalarında uzman olan İslam Memiş, kısa sürede net cevaplar verdi. Memiş, ilk defa bu kadar net bir dil kullandı. Memiş, bu kişilerin galip geleceğini iddia ederek, "Yapmayan çok pişman olur" dedi. Ekim ayında dolar kuru yükseliş trendini hızlandırdı. Dolara kıyasla diğer dövizler düşmeye devam ediyor ve 19 TL'ye yaklaşıyordu. Bu süreçte önemli açıklamalarda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hem altın hem de gümüş için yeni yol haritasını açıkladı.

Memiş, bir gram altının ağırlığının 1008 ile 1014 arasında olduğunu öne sürerek, her zaman üzerine uygulanan baskıyı ortaya koyuyor. Memiş, bant boşluklarına dikkat çekerek, "Aşağıda 1005 ve yukarıda 1055 var ve bu bant boşluklarını yakından takip ediyoruz” dedi.

Yeni Yol Haritası

Sürekli gümüş yatırımını lanse eden ve başkalarına da 'Al' çağrısı yapan Memiş, "Ne kadar çok altın ve gümüş çıkarırsak, sepetlerimize o kadar koyarız" dedi.

İslam Memiş’in Dolar Yorumu

Hafta, hem para hem de altın piyasalarının artmasıyla başladı. Geçen hafta neredeyse dibe vuran altının fiyatı yükselmeye başlarken, borsa, dolar, euro ve sterlindeki olumlu eğilimler dikkat çekiyor. Sosyal medyada doların değerinin 10 liraya düşeceğini iddia eden paylaşımlar halkın kafasını karıştırıyor.

Yurt içi altın ve para piyasaları haftaya düzensiz bir başlangıç ​​yaptı. Geçen ay faiz oranlarını 100 baz puan indiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta da benzer bir karar vermesi bekleniyor. Gündemde doların değerinin 10 liraya düşeceği sosyal medya tahminleri var. Altın fiyatlarında geçen haftaki dip, yatırımcıları endişelendirdi. "Altın yükselir mi?" konusu vatandaşın gündeminde olan bir konu. Dolardaki yatırımcılar, daha önce "Piyasa yeniden dengelenmeye başladıkça altın ve gümüş olumlu şekilde farklılaşacak. Dolar düzelecek. 20-21 aralığından 17-18 aralığına düşebilir" diyen finansal analist İslam Memiş'ten bir uyarı aldı.

Yatırımcı Ne Yaptığını Bilemiyor

İslam Memiş'e göre bu dönemde döviz kurlarında, emtialarda ve kripto paralarda çok fazla oynaklık vardı. İslam Memiş, asıl meselenin Merkez Bankalarının akıbeti olduğunu vurgulayarak, "Piyasalar da deli, ne yaptığını bilmiyor ve yatırımcı da ne yapacağını bilemiyor." Memiş, TCMB'nin Perşembe günü faiz kararı vereceğini kaydetti. Memiş, "Bir iki ay öncesine kadar Merkez Bankası kapalı bir kafesti. Herhangi bir vizyon yoktu. Olaylar ve genel tablo artık ortada. Merkez Bankası ve hükümet politikaları gereği faizi düşürme kararı aldı. Faiz oranı tek haneli değerde” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.