İşe başlayacak vatandaşlara 2 bin 157 TL destek ödemesi başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü müjdeli haberi vatandaşlarla paylaştı! Yapılan açıklamaya göre yeni işe başlayacak olan kişiler, bakanlıktan 2 bin 157 TL destek ödemesi alabilecek. Peki ya işe başlama yardımı için nasıl başvuru yapılır?
19 Ağustos 2022 10:00 Ekonomi
İşe başlayacak vatandaşlara 2 bin 157 TL destek ödemesi başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı alt bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nde sosyal yardım program tablosu güncellendi. Vatandaşlar bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklamaları sonrasında işe başlama yardımlarını merak ediyor. Bakanlık bünyesinde yer alan bu sosyal yardımlara göre ise brüt asgari ücretin 3'i 1'i kadar başvuran kişilere 2 bin 157 TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işe başlama yardımı adı altında vatandaşlara asgari ücretin 3/1'i oranında destek ödemeleri yapıyor. Buna göre ise Temmuz ayında asgari ücrete gelen zam ile birlikte brüt rakamlar 6 bin 471 TL olarak açıklanırken net rakam ise 5 bin 500 TL olmuştu. Buna göre ise sosyal yardım kapsamında vatandaşlara 3/1'i kadar destek ödemesi yapılacak.

2 BİN 157 TL İŞE BAŞLAMA YARDIMI YAPILIYOR

3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcıları kapsamında herkes işe başlama yardımı desteğinden faydalanabilecek.

destek-3.jpg

Brüt asgari ücretin 1/3’ ne karşılık gelen tutar. Aynı yıl içerisinde bir defa yararlanılabilir. Vatandaşlar yılda bir defaya mahsus 2 bin 157 TL destek ödemesi alacak.

İŞE BAŞLAMA YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarından sosyal güvenceli bir işe başlayanlar desteğe başvurabilecek.

Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan incelemede, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde yararlanabilir.

destek-2.jpg

İŞE YÖNLENDİRİLEN VATANDAŞLARIN SİGORTA PRİMLERİDE BAKANLIK TARAFINDAN KARŞILANIYOR

"Bakan Yanık, ayrıca işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının işveren tarafından istihdam edilmesi halinde, sigorta priminin işveren payının bir yıl boyunca Bakanlıkça karşılandığını kaydetti.

Yanık, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların veya hanelerinde bulunan herhangi birisinin işe yerleşmesi halinde istihdam teşviki olarak, bir yıl boyunca Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımlarının kesilmediğini aktararak, böylece geçiş döneminde hanedeki çocuklara desteğin sürdüğünün altını çizdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.