İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL aylık kira yardımı başladı!

İhtiyaç sahipleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamaya göre ayda 1.500 TL kira yardımı başladı. İlden ile bu rakamın değişiklik göstereceği de belirtildi. Hemen başvurarak sizler de bu fırsattan yararlanabilirsiniz.
08 Kasım 2022 17:00 Ekonomi
İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL aylık kira yardımı başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay 1.500 TL kira yardımı gerçekleştiriyor. İhtiyaç sahipleri kolayca başvuru yaparak bu fırsattan yararlanma hakkı elde edebiliyor.

Geçen senelerden beri yapılan kira yardım ödemeleri artan enflasyon üzerine artış gösterdi. Sigortası olmayan, dul ve yetim aylığı almayan, düzenli geliri olmayan ve üzerine mal varlığı olmayan ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapılacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler açıklamasına göre başvuran herkese 1500 TL verileceği belirtildi. Şehirlere göre farklılık gösteren kira yardım detayları haberimizde yer almaktadır.

KİRA YARDIM ÖDEMELERİ

Bakanlık tarafından başlatılan kira yardımı için başvuruların başladığı belirtildi. E-devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurular için TC kimlik ve şifre yeterli olmaktadır. Sisteme giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına giriş yapılarak yardım başvurusunda bulunulmaktadır.

tl-2.jpg

ŞEHİRLERE GÖRE KİRA ÖDEMELERİ

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum