Halkbank'tan kaçırılmayacak konut kredisi! Düşük faizle 400 bin TL veriliyor

Halkbank ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için benzersiz bir konut kredisi kampanyası ile karşımıza çıktı. Bankadan gelen açıklamaya göre 400 bin TL'lik kredi, düşük faiz imkanıyla vatandaşlara sunulacak. Peki ya başvuru şartları neler olacak? İşte detaylar...
21 Ekim 2022 12:00 Ekonomi
Halkbank'tan kaçırılmayacak konut kredisi! Düşük faizle 400 bin TL veriliyor

Halkbank 400 bin TL'lik konut kredisi ile karşımıza çıktı. Düşük faizli kredi seçeneği hakkında tüm merak edilen ayrıntılar netlik kazandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenler artık bunu ek bir kaynak temin etmeden yapamıyorlar. Yükselen ev fiyatlarından dolayı destek ihtiyacı hisseden vatandaşlara devletten çok sayıda destek verilebiliyor. Vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlamak ve inşaat sektörünün gerilememesi için devlet kamu bankaları üzerinden konut kredisi imkanı sağlıyor. Bu kapsamda Halkbank üzerinden vatandaşlar ucuz kredi çekebiliyorlar. Peki Halkbank'ın konut kredisi kampanyasının koşulları nelerdir?

AYLIK YÜZDE 1,20 FAİZ

Halkbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyası kapsamında vatandaşlara aylık yüzde 1,20 faizle konut kredisi veriliyor. Konut kredisini bu ucuz faizle çeken vatandaşlar ev sahibi olurken ihtiyaç duydukları finansman desteğini alabiliyorlar. Konut kredisi faizleri incelendiğinde bu faiz oranının oldukça düşük maliyetli olduğu görülüyor. Halkbank'tan konut kredisi çekenler avantajlı maliyetlerle ev sahibi olabiliyorlar.

kredi-2.jpg

120 AYA KADAR VADE

Konut kredisi çekerken vade süresinin büyük bir önemi var. Vadeler ne kadar uzun olursa taksit miktarları da o kadar düşürülebiliyor. 60 ay vade ile kullanılacak bir konut kredisinde daha az faiz maliyeti bulunuyor ama maaşlı çalışanın aylık ödeyebileceği taksit miktarı aşılıyor. Bunun yerine 120 ay vadeli kullanılan konut kredilerinde faiz maliyeti artarken ödeme gücüne uygun taksit miktarı elde edilebiliyor.

ESNEK ÖDEME İMKANI!

Halkbank'ın açıkladığı konut kredisi kampanyasının bir özelliği de müşterilere sağlanan esnek ödeme imkanları oldu. Müşteriler kendi bütçelerine göre planlama yapabiliyorlar. Ara ödeme yapmak isteyenler ona göre bir ödeme planı hazırlatıyorlar. Her ay ödeme yapmak yerine 3 ayda bir taksit ödemek isteyen müşterilere de o sistemde bir ödeme planı hazırlanıyor. Burada tercih tamamen müşteriye bırakılıyor.

kredi-3.jpg

SATIN ALINACAK KONUT İPOTEKLENİYOR

Halkbank'tan kontu kredisi çekilmesi durumunda banka kendisini güvenceye almak için satın alınacak konuta lehine ipotek koyduruyor. Bu durumda müşteriler finansman desteğini alıp ev sahibi oluyorlar. Banka ise kullandırdığı kredinin teminatını sağlıyor. Müşteri kredi borcunu kapatınca konut üzerine konulan ipotek kaldırılıyor. İpotek varken müşteri o konutu bankadan habersiz satamıyor.

400 BİN TL KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

Halkbank'tan konut kredisi çekenlere aylık yüzde 1,20 oranında faiz uygulanıyor. 120 ay vadeli 400 Bin TL konut kredisinin aylık taksiti 6.307 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 756.866 TL olarak hesaplanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.