Halkbank Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan Emeklilere Müjde! Fark Ödemesi Fırsatı!

Emeklilik promosyonunda önemli bir gelişme oldu. Emekliler maaşlarını aldıkları bankalara başvuru yaparak fark ödemesi alabilecekler. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a başvuran emekliler arasında ödeme farkı olacak mı?
23 Ekim 2022 00:00 Ekonomi
Halkbank Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan Emeklilere Müjde! Fark Ödemesi Fırsatı!

Türkiye'de en çok araştırma yapılan konulardan birisi budur. Maaşlarını bankalara taşımak, emeklilere emekli maaşı promosyonu alma fırsatı veriyor. Emekli müşterinin buna hak kazanabilmesi için bankaya üç yıl boyunca banka değiştirmeyeceğini garanti etmesi yeterlidir. Bu şartı sağlayan emeklilere bankanın ücret terfi planına göre ödeme yapılacak. Emeklilik promosyonlarını içeren bir başka önemli gelişme daha oldu.

Kamu Bankaları Atak Yaptı

SGK asgari emekli maaşı promosyon ücretlerini yükselttiğinde kamu bankaları promosyonları artırmak zorunda kalacak. Henüz Ziraat Bankası para toplama kararı aldı. Ziraat Bankası, emekli maaşı skalasına uygun olarak müşterilerine asgari 3.000 TL, azami 5.000 TL emekli maaşı ödemeye başlamıştır. Vakıfbank ve Halkbank da bu tarifeyi henüz açıklamamalarına rağmen uygulayacaklar. Devlet bankalarının en geç 1 Kasım tarihine kadar bu tarifeye geçmeleri gerekmektedir.

Promosyon Anlaşması Devam Edenler Ne Yapabilir?

Emeklilik promosyonları için Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile sözleşmesi olan emekli müşteriler, promosyon zammı için uygun olup olmadıklarından emin değiller. Kanunlar bu anlamda tamamen emeklilerin lehinedir. Emekli olan müşteriler promosyonları iptal etme hakkına sahiptir. Bankalar bunun farkında oldukları ve müşterilerini elde tutmak istedikleri için açığı kapatmayı teklif ediyor. Müşteriler, bankalar yeni tarifeye geçtiğinde bu fark ödemelerini alma hakkına sahip olacaklar.

Emekliler Fark Ödemelerini Alabilecek Mi?

Bir önceki tarifedeki azami ücret promosyonu, Ziraat Bankası'nın açıkladığı en yüksek emekli maaşı promosyonu olan 5.000 TL'den 4.250 TL daha düşüktü. Emekliler Ziraat Bankası'na başvuru yaptıklarında 4.250 TL farktan yararlanabilecekler. Banka ve müşterinin promosyon sözleşmesinin önceden iptal edilmesi gerekmektedir. Müşteri, bu iptal sonucunda sözleşmenin kalan ayları için almış olduğu ücret promosyon ödemesini geri ödemek zorunda kalabilir. 3 yıllık sözleşme imzalayan ve 750 TL maaş promosyonu alan emekli müşteri, bankaya 250 TL ödeyerek iki yıl sonra sözleşmeyi geri alabilir. Bankalar bunun farkında oldukları için sözleşmeyi yenilemeyi ve bunun yerine emeklilere farkı ödemeyi kabul edebilirler. Müşteri ve banka bunun için bir fiyat üzerinde anlaşabilirler.

Ziraat Bankası'nın fark ödemelerinde fırsat penceresi açıldı. Yeni emeklilik promosyon fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte Vakıfbank ve Halkbank müşterileri de bu fırsattan net bir şekilde yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.