Halkbank Sonunda Duyurdu! Karşınızda Vatandaşın Nefes Alacağı Kampanya!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik yeni kredi destek programıyla ilgili müjdeli haberi verdi. Binlerce esnafın merakla beklediği haber sonunda geldi. Peki esnaf kredisinin şartları ve koşulları nelerdir?
20 Ekim 2022 09:43 Ekonomi
Halkbank Sonunda Duyurdu! Karşınızda Vatandaşın Nefes Alacağı Kampanya!

Kabine toplantısının ardından cumhurbaşkanı esnaf kredisine ilişkin açıklamalarda bulundu. 60 ay vadeli esnaf kredisinin Halkbank tarafından ödeneceği bildirildi. Esnafa düşük faizli kredi sağlanmasına yönelik kredi destek paketinin devreye girmesiyle esnaf kredisi faiz oranı, başvuru süreci ve vadeleri esnafın merak konusu oldu. Peki esnaf destek paketi tam olarak nelerden oluşuyor ve esnaf kredisine nasıl başvurabilirsiniz?

Halkbank, talep edenlere esnaf kredisi verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından esnaf kredisi ve destek paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Halkbank'tan esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? Faiz oranı dahil esnaf kredisinin şartları nelerdir? Tüm merak edilenleri en ince ayrıntısına kadar haberimizde bulabilirsiniz.

Esnaf Kredilerinde Hangi Koşullar Geçerlidir?

Geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından esnafın çok ciddiye aldığı bir konuda karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından seçimi duyurmak için bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından binlerce esnafın merakla beklediği kredi detayları netleşti. Halkbank'ın müteahhitlere sağlayacağı kredi destek paketinin azami tutarı da belirlendi. Peki esnafa sağlanacak azami kredi destek paketi ne kadar?

halkbank-sonunda-duyurdu-karsinizda-vatandasin-nefes-alacagi-kampanya.webp

Maksimum Kredi Limiti Belirlendi

Halkbank'ın esnafa vereceği kredi destek paketinin azami tutarı 500.000 TL olarak belirlenirken, işyeri ve taşıt kredisi almak için azami tutarın 1,5 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Esnaf kredisi 6 ay vadeli ve %7,5 faiz oranıyla sunuluyor. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, esnaf ve zanaatkarlarımızı yeni bir kredi paketiyle desteklediklerini söyledi. Halkbank aracılığıyla esnafa 100 milyar liralık 60 ay vadeli yüzde 7,5 faizli kredi kampanyası başlattılar. Erdoğan'a göre, azami kredi tutarı 350 binden 500 bin liraya çıkarken, işyerleri ve taşıtlar için azami kredi tutarı ise net bir şekilde 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseldi.

Genç girişimcilerin sıfır faizli kredi tavanını 100.000 Türk Lirasından 300.000 Türk Lirasına yükseltmesi, yaş sınırlaması için bir başka iyi haber de geldi. Genç işletme sahipleri için asgari yaş şartı yükseltildi. Yaş sınırının 30'dan 35'e yükseltildiği bildirildi. Halkbank'ın kredi kullanan esnafa 36 aya varan %4'lük faizli kredisi ve 6'ya varan ödemesiz ödeme imkanı verdiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.