Halkbank esnaf kredisi başvuruları açıldı! 10 yıl vadeyle 1,5 milyon TL kredi fırsatı

Halkbank esnaf destek kredisi ile karşımıza çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan fırsata göre 10 yıl vade imkânıyla 1,5 milyon TL kredi desteği sağlanacak. Peki ya başvuru şartları neler olacak?
05 Kasım 2022 13:00 Ekonomi
Halkbank esnaf kredisi başvuruları açıldı! 10 yıl vadeyle 1,5 milyon TL kredi fırsatı

Halkbank esnaflara müjdeyi verdi. Bankadan gelen açıklamaya göre esnafa 1,5 milyon TL'ye kadar kredi desteği sunulacak. Vatandaşlar 10 yıl vadeyle bu destekten yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı açıklama esnafların dikkatini çekmiş durumda. Yapılan açıklamada esnaf ve zanaatkarlara 100 milyar, 60 ay vade ve 0,75 oranlı kredi verileceği duyuruldu. Birçok esnafın gündeminde olan bu kredi için şartlar ve detaylar merak konusu.

HALKBANK ESNAF KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Esnafların yüzünü güldüren düşük faiz oranlı kredi haberi geldikten sonra başvuru şartları ve tarihleri gibi detaylar merak edilmeye başlandı. Krediden Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve girişimci genç esnafları kapsamaktadır.

wtwga.jpg

Başvuruda bulunmak isteyen esnaflar bulundukları il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine giderek başvuruda buluna bilecek. İşyeri yenilemek veya değiştirmek için kredi kullanmak isteyenlere, 1,5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 oranlı kredi fırsatı verilecek. Taşıtını yenilemek isteyenlere iste sıfır taşıt alabilmeleri için 1,5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık 7,5 oranında faiz oranı ile kredi verilerek ihtiyaçların giderilmesine destek olunması planlanıyor. Bunların yanı sıra kaybolmak üzere olan, geleneksel meslek kollarında hizmet veren esnaflara 50 bin TL ile 500 bin TL arasında sıfır faiz oranı ile 5 yıllık kredi imkânı sunulacak. Usta girişimci kredisi ise herhangi bir meslek dalında ustalık belgesi olan ve bununla kendi adına iş yeri açacak olan kişilere, 500 bin TL’ye kadar sıfır faiz ile 5 yıllık kredi imkânı verilecek.

KOSBEG girişimcilik eğitimi almış yaşı 35’i geçmeyen bireylere 300 bin TL’ye kadar, sıfır faiz oranı ile 5 yıl vade imkânı sunarak destek sağlamakta. Bu guruplar dışında kalan işletmelere ise 500 bin TL’ye 5 yıl vade ve 7,5 oranında faiz imkânı sunmakta. Esnaflara verilecek olan bu kredi çeşitleri Halk Bankası’ndan yıllık yüzde 15 faiz oranı ile kredi türüne göre değişim gösteren aylık dilimler halinde yapılacak.

HANGİ BİREYLER ESNAF KREDİSİNDEN FAYDALANA BİLECEK?

Esnafların yüzünü güldüren düşük faiz oranlı kredi haberi geldikten sonra başvuru şartları ve tarihleri gibi detaylar merak edilmeye başlandı. Krediden Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve girişimci genç esnafları kapsamaktadır.

wawf.jpg

Başvuruda bulunmak isteyen esnaflar bulundukları il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine giderek başvuruda buluna bilecek. İşyeri yenilemek veya değiştirmek için kredi kullanmak isteyenlere, 1,5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 oranlı kredi fırsatı verilecek. Taşıtını yenilemek isteyenlere iste sıfır taşıt alabilmeleri için 1,5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık 7,5 oranında faiz oranı ile kredi verilerek ihtiyaçların giderilmesine destek olunması planlanıyor.

SIFIR FAİZ ORANI

Kaybolmak üzere olan, geleneksel meslek kollarında hizmet veren esnaflara 50 bin TL ile 500 bin TL arasında sıfır faiz oranı ile 5 yıllık kredi imkânı sunulacak. Usta girişimci kredisi ise herhangi bir meslek dalında ustalık belgesi olan ve bununla kendi adına iş yeri açacak olan kişilere, 500 bin TL’ye kadar sıfır faiz ile 5 yıllık kredi imkânı verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.