Geçen Sene Gelen Elektrik Faturalarını Unutun! 3-4 Kat Fazla ödeme yapacaksınız.

Geçmişte elektrik fiyatlarındaki artışlar faturalara da yansımış olsa da insanlar bu yılki artışın nasıl olacağını merak ediyor.
20 Ekim 2022 22:08 Ekonomi
Geçen Sene Gelen Elektrik Faturalarını Unutun! 3-4 Kat Fazla ödeme yapacaksınız.

Elektriğe Ne Kadar Zam Geldi?

Dolar kurundaki ve enflasyondaki yükseliş birçok şeyi etkilerken, faturalara da yansıdı. İnsanlar doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışlarla 2023 elektrik faturalarının nasıl görüneceğini merak etmeye başladı. "Bu kış elektrik faturası ne kadar olacak?" sorusu da soruldu. Elektrik fiyatları en son 1 Eylül 2022'de arttı. 2022'de elektriğin toplam artışı, düşük seviyeli konut için %136, yüksek seviyeli konut için %184, düşük seviyeli konut için %174 ve yüksek seviyeli işyeri için %266'dır. Bu artışlar %20 konut, %30 işyeri ve %50 sanayi zamları ile birleştirilmiştir.

Geçen yıl elektrik faturası 250, 300 veya 400 TL olanlar, 2022'de elektrik fiyatlarındaki artışla birlikte bu yıl daha ne kadar bekleyebileceklerini merak etmeye başladılar. Kuşkusuz evde, işte ve açık hava etkinliklerimizde en çok kullandığımız ve tükettiğimiz madde elektriktir. Hayatımızı kolaylaştıran elektrik fiyatlarının bir kez daha artıp artmayacağı ise yıl sonuna kadar bilinmiyor. Geçen yıl 250, 300 veya 400 TL elektrik faturası ödeyenler bu yıl 400, 500 veya 600 TL alacak.

Bu Hataları Yaparsanız Elektrik Faturası Katlanacak

Özellikle kış aylarında kullanım faturaları ağırlaştırabilir. Sonuç olarak, birçoğu elektrik maliyetlerini düşürmenin yollarını arıyor. Yaklaşan zamların faturalara yansıması nedeniyle vatandaşların nasıl tasarruf edebileceği araştırılıyor. Birkaç basit teknikle elektrik maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.

En Pahalı Saatler 06:00 ve 17:00 Arası

Elektriğin en pahalı olduğu saat 17.00-22.00 arası, gece ise 22.00-06.00 arası en ucuz saat olduğunu belirtildi.

Buzdolabının Etrafındaki Eşyalara Dikkat Edin

Buzdolabı ve çabuk ısınan diğer eşyalar havanın sıcaklığını yükseltecek cihazların yakınına yerleştirilmemelidir. Buzdolabı, gün içinde en sık kullanılan ev aleti olduğu için sıcaklığı korumak için daha fazla enerji kullanır. Bu nedenle, fırın ve mikrodalga fırın gibi çok fazla ısı üreten ekipmanları buzdolabının yakınına yerleştirmekten kaçının.

Tencere Kapağını Kapatın

Pişirme sırasında kapağı kapalı tutarak tencere için kullandığınız enerjiden %50 tasarruf edebilirsiniz. Kapağını kapatarak yemeğinizin daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz.

Buzdolabının Fişini Asla Çekmeyin

Birçoğu, kullanılmadıkları sırada ev aletlerinin fişini çekmenin elektrik faturalarında tasarruf etmelerine yardımcı olduğunu iddia ediyor. Ancak buzdolabının fişi asla çekilmemelidir. Buzdolabını veya dondurucuyu fişten çektikten sonra tekrar kullanmak ve her açıldığında uygun sıcaklığı korumak için gereken enerji nedeniyle dezavantajlıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.