Emekli vatandaşlara müjde! Vakıfbank 5 bin TL nakit ödeme yapacak

Vakıfbank emekli promosyon ücreti için zam müjdesi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde banka, 750 TL'lik promosyon ödemesini 5 bin TL'ye yükseltecek. Emekliler pazartesiden itibaren bu fırsattan yararlanmaya başlayacak.
29 Ekim 2022 09:00 Ekonomi
Emekli vatandaşlara müjde! Vakıfbank 5 bin TL nakit ödeme yapacak

Vakıfbank, 750 TL'lik emekli promosyon rakamlarını 5 bin TL'ye çıkaracak. Beklenen açıklama Pazartesi günü gelecek.

Türkiye'de bankalar arasındaki emekli maaş promosyonu rekabetine kamu bankaları Ziraat Bankası ile Halkbank katılarak promosyonları 750 TL'den 5.000 TL'ye kadar çıkarmıştılar. Emekli maaş promosyonlarına zam yapacak olan son kamu bankasının Vakıfbank olacağı bildirildi. Vakıfbank'tan elde edilen bilgilere göre emekli maaş promosyonlarının zamlı tarifelerinin açıklanmasında geri sayım başladı.

VAKIFBANK PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK!

Vakıfbank'ın emekli maaş promosyonu kampanyasında ne zaman güncelleme yapacağı merak ediliyor. Bu konuda alınan son bilgilere göre Vakıfbank yeni kampanyanın duyurusunu 31 Ekim Pazartesi günü yapacak. Zamlı emekli maaş promosyonu tarifelerini açıklayacak olan Vakıfbank emeklilere verece maaş promosyonlarına dair tüm ayrıntıları ilan edecek.

vakifbank-2.jpg

SGK PROTOKOLÜ ZORUNLU PROMOSYON ZAMMINI GETİRDİ!

Kamu bankaları Mart 2020 tarihinde SGK ile yapılan protokol gereği emekliler için belirlenen 750 TL'lik asgari maaş promosyonu tutarını ödemeye devam ediyordular. Emeklilere özel bankalarda maaş promosyonlarının 10 Bin TL'ye dayanmasına rağmen kamu bankalarının aylardır 750 TL promosyon ödemesi yapması tepki çekiyordu. Bu konuda tepkiler yoğunlaşınca devreye SGK girerek yeni bir protokol yapıldı. Normalde uygulamada olan protokol Mart 2023'te dolacaktı ama tepkilerden dolayı yeni bir protokol yapılarak bankaların emeklilere verebilecekleri en düşük maaş promosyonları yeniden belirlendi. Bankalar da maaş promosyonlarına zorunlu olarak zam yapmak durumunda kaldılar.

VAKIFBANK YENİ EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU NE KADAR OLACAK?

Vakıfbank'ın Pazartesi günü açıklayacağı kampanyanın Ziraat Bankası ile Halkbank ile aynı şartlara sahip olacağı bildirildi. Buna göre emekliler kamu bankalarından maaş promosyonlarını asgari tutarlardan alabilecekler. Vakıfbank bu kapsamda emekli maaşları 3.500 TL'ye kadar olanlara 3.000 TL, emekli maaşları 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olanlara 3.500 TL, emekli maaşları 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olanlara 4.500 TL ve emekli maaşları 10.000 TL üzerinde olanlara 5.000 TL maaş promosyonu ödemesi yapacak.

vakifbank-3.jpg

ESKİ ANLAŞMALAR YENİLENEBİLECEK

Vakıfbank'tan emekli maaş promosyonu anlaşması bulunan emeklilere yeni anlaşma yapabilme imkanı da verilecek. Devam eden promosyon sözleşmeleri başvuru yapılması halinde yenilenebilecek. Eski maaş promosyonu sözleşmelerinden dolayı emekli müşterilerin iade etmeleri gereken tutarlar ise yeni ödenecek olan maaş promosyonundan kesildikten sonra ödeme yapılacak. Vakıfbank bu kampanyaya dair tüm detayları kapsamlı bir şekilde açıklayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.