Ekonomi uzmanından flaş tahmin geldi! Asgari ücret o rakama ulaşacak

Ünlü ekonomi uzmanı Selçuk Geçer flaş bir tahmin ile karşımıza çıktı! Yıl sonunda asgari ücrete zam yapılması beklenirken, Geçer yeni rakamların ne kadar olacağına ilişkin dikkat çekici bir tahminde bulundu.
31 Ekim 2022 14:00 Ekonomi
Ekonomi uzmanından flaş tahmin geldi! Asgari ücret o rakama ulaşacak

Yaptığı ekonomi tahminleri ile adından sıkça söz ettiren Selçuk Geçer, asgari ücret zammı ile ilgili tahminini paylaştı! Yıl sonunda Geçer, asgari ücretin o rakama çıkacağını aktardı...

Temmuz ayında 5 bin 500 TL'ye çıkarılan asgari ücretin Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne kadar arttıracağı merak ediliyor.

Vatandaş 2023'te asgari ücrete yapılacak zammı tartışırken, piyasaların yakından tanıdığı ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den yeni tahmin geldi.

asga3.jpg

10 İLA 11 BİN LİRA ARASINDA

Asgari ücret hakkında beklentilerin 10 ila 11 bin lira arasında olduğuna dikkat çeken Geçer, EYT’nin de ‘takır takır’ geldiğine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

asga2.jpg

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuşmuştu.

Geçer'in dediği gibi asgari ücret 11 bin lira olursa, 591 dolara eşit olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.