e-Devlet'ten kontrol edin! Farkında olmadan servet biriktirmiş olabilirsiniz

T.C. kimlik numarasının son hanesi 0-2-4-6-8 olan vatandaşlar için müjdeli haber geldi! O kişilerin hemen e-Devlet hesabını kontrol etmesi gerekiyor. Zira hesaplarında onları bekleyen büyük paralar söz konusu olabilir!
09 Ekim 2022 17:00 Ekonomi
e-Devlet'ten kontrol edin! Farkında olmadan servet biriktirmiş olabilirsiniz

e-Devlet hesabınızda farkında olmadan büyük paralar biriktirmiş olabilirsiniz! Yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak hemen kontrol etmenizde fayda var. İşte detaylar...

2022 yılının son çeyreğine girilmesi ile birlikte devlet tarafından vatandaşlara verilen destekler ve yapılan ödemelerde de büyük ölçekli artışa gidildi. Küresel enflasyonun en çok etkilediği ülkeler arasında en üst sıralarda yer alan ülkemizde ise vatandaşlar çok büyük zorluklar ile karşı karşıya kalıyor.

Bu noktada ise vatandaşlar sıkı bir şekilde devlet tarafından kendilerine verilmekte olan destek ödemelerini aratırıyorlar. Vatandaşların arayışları devam ederken gündeme gelen bir konu ise dikkat çekti. Gelen bilgilere göre herkesin e- Devlet üzerinde birikmiş parası olma ihtimali bulunuyor.

servet2.jpg

İki farklı şekilde yer alan ödeme seçeneklerinden vatandaşlar kolaylıkla faydalanabiliyor ve devletten ödemelerini alabiliyor.

Son dönemlerde sürekli olarak sosyal medya platformlarında gündeme getirilen "PTT'den ödemenizi hemen alın" şeklindeki açıklamalar ve paylaşımlar sonrasında pek çok yanlış bilgi ile vatandaşlar e- Devlet'e ve PTT şubelerine yönlendirildi. Ancak gelen son bilgiler ile vatandaşların gerçekten e- Devlet üzerinden para alabilecekleri öğrenilmiş oldu. Peki; e- Devlet üzerinden nasıl para alınır, para alma yöntemleri nelerdir, kimler nasıl yararlanabilir? Detaylar haberin devamında, Haber Kredi adresinde...

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÖDEME ALMA YÖNTEMİ: TAKASBANK

Her vatandaşın sahip olduğu e- Devlet isimli vatandaşlık platformunda bazı paneller yer alıyor. Bu paneller arasında ise dikkat çeken bir kısım bulunuyor. Bu kısım "Takasbank" ismi verilen ve çok sayıda vatandaşı ilgilendiren bir kısım olması ile dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor.

servet3.jpg

e- Devlet'te yer alan Takasbank isimli kısım çalışan vatandaşları ilgilendiriyor. Takabank ile vatandaşlar BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) için yatırılmış olan paranın kişiye geri iadesi oluyor. Vatandaşlar e-Devlet üzerinde belirtilen tutarları en yakın PTT şubelerinden tahsil edebilecek olup hesaplarında birikmiş olan ücretleri e- Devlet'te arama kısmına "Takasbank" yazarak ödemelerini alabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.