Dolar ve altın fiyatları yükseliyor! Merkez Bankaları harekete geçti

Dolar ve altın fiyatı hakkında çarpıcı bir yorum İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten geldi! Altın alınır mı diye düşününenler için işte o açıklamalar...
24 Ağustos 2022 17:46 Ekonomi
Dolar ve altın fiyatları yükseliyor! Merkez Bankaları harekete geçti

Dolar ve altın fiyatı son dönemlerde büyük bir çalkalanma içerisinde. İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk konuya ilişkin vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu! İşte herkesin dikkat etmesi gereken o açıklamalar...

Altın fiyatları ve döviz kurları son derece sert bir şekilde dalgalanmaya devam ederken elinde altını olanlar, doları bulunanlar, altın almak isteyenler ve dolar yatırımı yapmak isteyenler uzman yorumları ve teknik analizlerini takip etmeye devam ediyor.

Konu hakkında kritik bir açıklamada altın ve dolar piyasasının nabzının attığı İstanbul Kapalıçarşı esnafı tarafından yapıldı. Sektörün duayen ismi ve başarılı tahminleri ile ismini duyuran İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk tarafından yapıldı.

ALTIN FİYATLARI VE DOLAR KURU İÇİN YÖN NE OLUR, FİYATLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDER Mİ, DÜŞER Mİ, DÜŞECEK Mİ?

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Kapalıçarşı 'dan yapılan canlı bağlantıda yapmış olduğu açıklamasında "Piyasalarda döviz kurlarında yaşanan sert yükseliş ile beraber bir belirsizlik yaşandı. Bu belirsizlik ortamı bir miktar dağılsada halen tamamen geçmedi. Bu nedenle Merkez Bankası ya da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılması lazım.

yatirim-3.jpg

Vatandaş başıboş bırakıldı. İnsanlar ne yapacağını bilemediler. Altın ve dolar almaya koştular, bu da real sektöre olumsuz yansıdı ve fiyatlar bir anda çok daha hızlı bir şekilde sıçradı. Önümüzdeki hafta hem içeriden, hem dışarıdan gelecek ekonomik veriler takip edilecek.

Merkez Bankası tarafından 15 gün sonra açıklanacak olan faiz indirimi kararı öncesi böyle giderse yine faiz indirimi beklentisi ile fiyatlar yükselebilir. Dolar TL'nin 11 liranın üzerinde olması nedeniyle yeni zamlar kapıda. Zam geldikçe enflasyon da yukarıya çıkıyor.

MERKEZ BANKALARI ALTIN ALMAYA BAŞLADI!

Dışarıda altın enterasan bir şekilde ters dolarizasyon izlerken son 15 gündür dışarıda hem dolar hem altın yükseliyor. Artık altın ve dolar paralel hareket ediyor. Özellikle de Ekim ayında Amerika'da son 31 senenin en yüksek enflasyon rakamı açıklanmıştı. Ancak Powell tarafından yapılan açıklamada bu rakamın geçici olduğu söylendi, fakat rakam çok yüksek olduğu için açıklama inandırıcı bulunmadı.

Tüm dünyada enflasyon yükseliyor. Böyle olunca 70'li, 80'li yılların sonunda bizim vatandaşımızın yaptığını dünya yeni keşfediyor. Enflasyon yükselince herkes altın almaya başladı. Altın fiyatları son 10 sene aynı seviyede. 2011 yılında da ons altın 1800'lü seviyelerde bulunuyordu.

yatirim-2.jpg

Merkez Bankaları altın almaya başladı. Bizim böyle duyumlarımız var. Merkez Bankaları yeniden altına yöneldi. Dünya genelinde jeopolitik gerginlikler de tırmanıyor. Herşey üst üste geliyor. Altının reel getirisi öne çıkıyor. Reel getirisi nedeni ile, güvenli yatırım özelliği ortaya çıktığı için altına yatırım artıyor. Bu daha da artacak. Bir taraftan dolara doğru koşuş var, bir taraftan altını destekleyen bir görünüm var.

2021 YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİ 700 TL!

Benim yıl sonu gram altın tahminim 700 TL gibi. Bu seviyelerden alınır mı, satılır mı? 625 TL - 650 TL olası bir geri çekilme halinde buralardan orta ve uzun vadeli bir alım yapılabilir. Satım için ise ekranı takip etmeniz , yüksek gördüğünüz anda satarak düzeltme hareketlerini ise alım fırsatı olarak değerlendirebilirsiniz.

Fırtınalı günler bizi bekliyor. Biz bile alım satım fırsatlarını takip etmekte zorlanıyoruz. Profesyonel yatırımcı değilseniz bu riske girmeyin. Özel bankalar kredi faiz indirimine kolay kolay yaklaşlamayacak gibi dururken kamu bankalarında da vadeli mevduat faiz oranlarında düşüş yaşandığını görüyoruz" açıklamasında bulundu.

NOT: Burada yer alan bilgiler İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Yıldırımtürk tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, kpss.web.tr olarak yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.