Damacana su fiyatı zamlandı! Damacana su fiyatları ne kadar oldu?

Damacana su fiyatları için büyük bir zam geldi. Ülke genelinde fiyatlar yükselişe geçti. Şehirden şehre değişmekle birlikte, o rakamlar 35 TL'ye kadar çıktı! Peki ya ortalama damacana su fiyatı ne kadar? İşte haberin detayları...
22 Ekim 2022 13:00 Ekonomi
Damacana su fiyatı zamlandı! Damacana su fiyatları ne kadar oldu?

Damacana su fiyatları yükseldi. Konuya ilişkin SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de vatandaşların ayda en az iki kez sipariş verdiği temel ihtiyaç ürünleri arasında yer alan damacana su fiyatlarına güncelleme geldi. Artan ulaşım ve ham madde maliyetleri sebebiyle damacana su fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Konaklama ve barınma ihtiyacının olduğu her alanda kullanılan damacana su ürünlerini ülke genelinde 5 milyondan fazla kişi tercih ediyor.

Damacana su ürünleri her sene yılda iki kez zam alırken bu sene ise peş peşe güncellemeler gelmeye devam etti. Bu doğrultuda yeni yıl itibariyle 20 - 25 TL bandında olan damacana su fiyatları ilden ile farklılık göstermekle beraber 30 - 35 TL bandına kadar yükseldi.

su2.jpg

FİYATLARDAKİ ARTIŞIN SEBEBİNİ AÇIKLADI

SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu fiyat artışlarına dair açıklamalarda bulundu.

Yaşanılan pandemi süreci nedeniyle dünya piyasalarında plastik hammadde üretiminin hem azalması hem de fiyatlarının aşırı yükselmesi, ithalattaki navlun maliyetlerinin ciddi miktarlarda artması, buna ilave olarak ülkemizde döviz kurlarındaki aşırı yükselişler plastik ambalaj (şişe, kapak, emniyet bandı, shring) maliyetlerinin son bir yılda Euro bazında yüzde 110’un üzerinde, TL bazında ise kurların da yükselmesi ile yüzde 300’ün üzerinde yükselmesine neden oldu. Buna ek olarak dünyada artan enerji fiyatları ile birlikte Türkiye’de döviz kurlarındaki aşırı yükselişlerin paralelinde elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki büyük artışlar, işçilik ve diğer maliyetlerdeki aşırı yükselmeler de su fiyatlarını etkiledi. 2021 yılının ikinci yarısında başlayan bu süreç ambalajlı su üretim maliyetlerinin yüzde 150’leri geçen oranlarda artışlara neden oldu.

su3.jpg

19 LİTRE MARKA MARKA DAMACANA SU FİYATLARI

19 litre damacana su ürünlerinin marka marka fiyat listeleri de ortalama fiyatlarıyla belli oldu. Fiyatlar sabit fiyatlar değildir. Her bölgeden bölgeye ve markadan markaya oranla farklılıklar göstermektedir. Ortalama fiyatlar Türkiye geneli 30 - 39 TL arasında yer almaktadır.

  • Pınar: 38 TL
  • Erikli: 35 TL
  • Kuzeyden: 37 TL
  • Saka: 34.50 TL
  • Sırma: 36 TL
  • Nestle: 35 TL
  • Damla: 33 TL
  • Gümüş Su: 31 TL
  • Buzdağı: 32 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.