Çocuklu ailelere devlet yardımı! 2 bin 572 TL nakit ödenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir haber ile karşımıza çıktı. Bakanlık, çocuğu okula giden ailelere nakit desteği sağlayacaklarını açıkladı. 2 bin 572 TL'ye kadar maddi destek verileceği duyuruldu.
07 Ekim 2022 22:00 Ekonomi
Çocuklu ailelere devlet yardımı! 2 bin 572 TL nakit ödenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu okula giden ailelere 2 bin 572 TL'ye kadar maddi destek yapacağını duyurdu. Kimlerin bu fırsattan yararlanabileceği tüm detaylarıyla açıklandı.

Devlet her yerden yardım paketlerini açıklamaya başladı. Evladı okula giden ailelere 2 bin 572 TL'ye kadar destek verileceği duyuruldu. Ödemeler aktif edildi. Başvuru yapan herkes 450, 550, 650 ve 2 bin 572 TL'ye kadar alabilecek. İşte detaylar...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 ve anaokuluna giden öğrencilerin ailelerine 2 bin 572 TL'ye kadar destek verecek. Ödemeler başladı.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde okuyan her bir öğrenci için 450, 550, 650, 2 bin 572 TL'ye varan destek ödemeleri dün aktif edildi. Maddi destek kapsamında başlatılan program dahilinde başvuru yapan aileler denetimden geçmesinin ardından ilgili Bakanlık tarafından verilecek destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılacak.

Bu yıl tüm alanlarda ürünlerin artmasıyla birlikte, destek ödemeleri de arttı. Aile destek programı dahilinde verilen ödeme tutarlarının yükselmesiyle birlikte çocuğu okula giden aileler tarafından yapılan başvurular da artmaya başladı. İhtiyaç sahibi ailelerin okula giden çocuklarının giderlerini karşılayabilmek, eğitim alanında var olan bütün eksiklerini tamamlamak adına bakanlık tarafından ödenecek destek miktarının yeteceği tahmin ediliyor.

cocuk2.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Anaokulu desteğimiz ilk kez olacak. Bu ayın ikinci haftasında ödemeye başlayacağız. Herhangi başvuru, takip yok. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli' diyerek gerçekleştirilecek destek ödemesi hakkında detaylara değindi.

Sosyal yardım alan ailelerin Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre, hiçbir şekilde başvuru veyahut geçerli kriter aramadıklarını sadece anaokuluna yazdırmaları gerektiğini vurguladı. Aylık 350 TL ile 650 TL arasında destek verilecek.

ÇOCUK DESTEĞİNDE ARANAN ŞART?

Aile Destek Programı destek projelerinden yararlanmak için tek şart açıklandı. Hanede yer alan kişilere aylık düşen gelir, asgari ücretin 3'te 1'i kadar yani 1.833,33 TL altında olması gerektiği aktarıldı.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK (SED) YARDIMI DETAYLARI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na her ay düzenli olarak kaynak verileceğini belirten Bakan Yanık SED hakkında, 'Yapacağımız bu yardımla önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Değerlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklara, sadece eğitim alanında değil, ihtiyaç duydukları tüm alanlarda desteklerimizi sunuyoruz. Çocuk refahının artırılması ve çocukların eğitime erişimi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor' dedi.

cocuk3.jpg

2022 SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK (SED) NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED tutarı ile ilgili, 'SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 1.259 TL'den 1.649 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 1.964 TL'den 2.562 TL'ye çıkarıldı' ifadelerini kullandı.

Koruyucu ailelere çocuk başına verilecek aylık ödeme ortalaması 2 bin 572 TL'ye çıkarıldığı, bu vakitten sonra ödemelerin bu yönde olacağı aktarıldı. Ödemeler dün aktif edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.