Çocuğu Okula Giden Her Aileye Destek Fırsatı! 900 TL Yardım PTT Üzerinden Ödeniyor!

Devletin sosyal yardım ve destek ödemeleri tüm hızıyla devam etmesine rağmen, okulda çocuğu olan ailelere olumlu yardım haberleri geldi.
21 Ekim 2022 23:15 Ekonomi
Çocuğu Okula Giden Her Aileye Destek Fırsatı! 900 TL Yardım PTT Üzerinden Ödeniyor!

Okul çağında çocuğu olan ailelere yardım başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak ve ödemeler de PTT üzerinden yapılacak. Devletin zor ekonomik dönemden geçen vatandaşlara sosyal yardım musluklarını açmasıyla aile başvuruları kolaylaştı. Sosyal yardım başvurularının çoğu artık internet üzerinden yapılıyor olsa da, vatandaşlar tek tıkla başvurarak ödemelerini banka hesap IBAN numarası veya PTT ile alabiliyor.

Özellikle okul ve kırtasiye fiyatlarındaki artış nedeniyle artan enflasyon oranları nedeniyle dar gelirliler zor günler yaşıyor ve çocuklu ailelerin çocukları elbette okula devam ediyorlardı. Özellikle okul kıyafetleri ve defterler başta olmak üzere artan kırtasiye giderleri nedeniyle geçim sıkıntısı çeken çocuklu aileler için yeni bir yardım programı oluşturuldu.

Çocuklu Ailelere 900 TL Sosyal Yardım Ödemesi

Devlet, artan aile ve okul masraflarına karşılık olarak yeni destek programını hayata geçirdi;

  • Anaokuluna ve anaokuluna kayıtlı gençlerin bulunduğu hanelere 500 TL hibe verilmektedir.
  • İlkokulda çocuğu olan hanelere 750 Türk Lirası,
  • Çocuğu lisede olan ailelere 800 Türk Lirası,
  • Üniversiteye devam eden çocuklu ailelere ise çeşitli paketlerde çeşitli oranlarda 900 TL ödenmektedir.

PTT Aile Destek Ödemesi Başvurusu

PTT aracılığıyla dağıtıldığı için sıklıkla PTT aile destek ödemesi olarak anılan ödeme, gelir düzeyi düşük, çocuklu ailelere maddi durumları ağır olmak kaydıyla nakit olarak veriliyor. e-Devlet üzerinden başvuru kolaylığı ödeme almak isteyenlere de sunuluyor. Bakanlığın soruşturması, başvuranın mali durumunun gerçekten kötü olduğunu ortaya çıkarırsa, bu kişiler finanse edilen destek için uygun olabilir.

Mali yardım başvuruları için e-Devlet kullanılırken, kullanıcının öncelikle TC Kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapması gerekmektedir. Ana ekrandaki arama alanında "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" araması yapıldıktan sonra çıkan kısımda gerekli bilgileri sağlayarak sisteme giriş yaptıktan sonra 900 TL'ye kadar nakit yardım almaya hak kazanabilirsiniz. En yakın PTT şubesi, alıcılara yapılan ödemeleri hızlı bir şekilde halledecektir.

PTT 40 Bin TL Veriyor

PTT üzerinden başvuru yapılan 40.000 TL'ye kadar ihtiyaç kredisi kampanyasına katılmak isterseniz başvurunuzu tamamlamak için hesaplarınıza uygun faiz oranlarıyla yatırarak kredinizi her an kullanabilirsiniz. Paraya ihtiyacınız varsa 40.000 TL'ye kadar ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunacak vatandaşlara yönelik düzenlenen bu kampanyalarda faydalanabilirsiniz. 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi, kredi notu düşük olsa dahi PTT ile Aktif Bank arasındaki ihtiyaç kredisinden yararlanacak vatandaşlara, mevzuata uymak kaydıyla nakit kampanyalarla ödeniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.