Cebinizdeki 5 TL aslında bir servet değerine sahip olabilir!

Trabzon'da yaşayan Şerafettin Erbil isimli bir vatandaş, hatalı basılan 50 TL'sini 80.000 TL'den satışa çıkardı. Bu tür yanlış basılan paraların koleksiyonerler tarafından yüksek meblağlar karşılığında satın alındığı biliniyor.
25 Ekim 2022 09:00 Ekonomi
Cebinizdeki 5 TL aslında bir servet değerine sahip olabilir!

Cüzdanınızdaki paraları kontrol edin! Elinizde bulunan banknotlar, aslında birer servet değerine sahip olabilir. Nasıl mı? İşte detaylar...

Son dönemlerde hatalı basılan paralar gündem olmaya devam ediyor. Cebinde 5 TL, 50 TL ve 200 TL’si olanlar hemen baksın! Hatalı basılan paraları fark eden vatandaşlar, paraları koleksiyon yapmak isteyenlere yüksek fiyatlarda satıyor. Cebinizdeki 5 TL, 50 TL ve 200 TL sizi zengin edebilir.

servet-2.jpg

BİN TL’DEN SATIŞA ÇIKARDI

Düzce ikamet eden 13 yaşındaki Yasenur Durmaz, hatalı basım 5 TL’sini bilgisayar alabilmek için bin TL’den satışa çıkararak şunları söyledi:

“Ortaokul ikinci sınıf öğrencisiyim. Online derslerimize başladık. Ancak masaüstü bilgisayarım çok yavaş. Dizüstü bilgisayarımın ekranı arızalandı. Bu ikisini değiştirmek istiyorum. Annem ekmek almak için 5 TL verdi. 5 TL’ye baktığımda yanlış basıldığını fark ettim. Daha öncede bunu haberlerde görmüştüm. Ben de 5 lirayı sakladım. Daha sonra sosyal medya hesabım üzerinden 5 TL’lik banknotu 1000 TL’ye satışa koydum. Satabilirsem ikinci el bir laptop alıp derslerime daha iyi çalışmak istiyorum”

servet-3.jpg

YÜKSEK TEKLİF VERENLERE VERECEK

Trabzon’un Tonya ilçesinde yaşayan Şerafettin Erbil ise bir müşterisinin verdiği hatalı basım 50 TL ile hayallerine yaklaştı. Banknotun üzerinde 50 yazması gerekirken 5 yazdığını gören Erbil, banknotu bankaya götürerek sahte olmadığını teyit etti. Ardından internet üzerinden biraz araştırma yapan Erbil, hatalı basım olduğunu ve koleksiyonerlerin ilgisini çektiğini öğrendi. Hatalı basım 50 TL’nin fotoğraflarını çekerek 80 bin TL’ye satmayı hedefleyen Erbil, en yüksek teklif veren koleksiyonere vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum