Bu Kampanya Vatandaşı Sevindirecek! O Market 5 Kiloluk Şekeri 100 Liraya Satıyor!

Türkiye'de artan gıda fiyatlarından en çok etkilenen ürünlerden biri olan şeker. Zincir marketlerin kampanyalarını araştıran tüketicilere müjdeli haber geldi.
21 Ekim 2022 11:28 Ekonomi
Bu Kampanya Vatandaşı Sevindirecek! O Market 5 Kiloluk Şekeri 100 Liraya Satıyor!

Türkiye'de artan gıda fiyatlarından en çok etkilenen ürünlerden biri olan şeker. Zincir marketlerin kampanyalarını araştıran tüketicilere müjdeli haber geldi. Bu tür pazarlardaki şeker fiyatları o kadar büyük ölçüde düşürüldü ki, insanlar bunu duyduğunda oraya akın edecek. Yarı fiyatına şeker alacaklar. Şekeri bugün satın alın ve tasarruf edin.

Artan gıda fiyatlarından en çok etkilenen ürünlerden biri olan şeker, bugüne kadar görülmemiş bir indirimle sunuluyor. Bu markette şekerin maliyeti yarısından fazla düştü. Ürün indirimlerini takip edenler bu bilgilere sevinecektir. 5 kilo şekere 101 TL ödeniyor.

Şeker Fiyatında İndirim

Afyonkarahisar Tarım Marketlerinde şeker fiyatlarının çok düşmesi nedeniyle insanlar akın ediyor. İnsanlar marketin girişine akın etti. Market çalışanları, ucuz şeker için sırada bekleyen müşterilere sık sık düz bir çizgi oluşturmalarını hatırlattı. Vatandaşlar gıda fiyatlarındaki artıştan en çok etkilenen ürünlerden biri olan şeker konusunda endişeliydi. Fakat bu fiyatı görünce indirimli şeker almak isteyenler şaşkına döndü.

İnanılmaz Bir Sıra Oldu

Ucuz şeker satın almak için marketin önünde uzun kuyruklar oluştukça sıra arttı. 2.5 saat kuyrukta beklediğini iddia eden bir kadın, 5 kilo şekerin 101 liraya mal olduğunu söyledi. Fiyatların marketlere göre çok uygun olmadığından şikayet eden vatandaşlar, "Burada şekerin kilosu 20 lira” dedi.

CHP'liler Türkşeker'in Önünde Gösteri Yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bu şekilde devam ederse ve müdahale edilmezse şeker fiyatları oldukça yükselecek" dedi. Ağbaba, “Şu anda 26 liraya aldığımız şekeri yarın 50 liraya alamayacağız” diye ekledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün Ankara'da Türkşeker Genel Müdürlüğü önünde şekere yapılan aşırı zamlara ve şeker şirketlerinin özelleştirilmesine karşı konuştu.

CHP'nin tarım politikaları başdanışmanı başkanlığındaki Ağbaba heyetine Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel katıldı. Ellerinde şeker pancarı bulunan milletvekilleri, "Özelleştirmeye Hayır", "Şeker fabrikaları halkındır satılamaz", "Şeker vatandır satılamaz" yazılı pankartlar açtı. Ağbaba yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Nisan ayında 1 kg şeker 12 liraydı; şimdi 26 liraya mal oluyor. 2018 yılında 25 Milletvekilimiz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla şekerin özelleştirilmesine direnmek için şeker şirketlerinin bulunduğu illerde diğer siyasi partiler ve Şeker-iş sendikası ile 45 gün çalıştı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.