Bu Fırsatı Kaçırmayın! Sigortasız Ev Hanımlarına 1000 TL Yardım Yapılacak! Şartlar Belirlendi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, artan maliyetler nedeniyle birçok ailenin geçimini sağlamakta zorlandığı bir dönemde bazı olumlu haberler verdi. Bakanlık, ev hanımlarına ve ihtiyaç sahiplerine 1000 lira destek vereceğini açıkladı.
22 Ekim 2022 18:00 Ekonomi
Bu Fırsatı Kaçırmayın! Sigortasız Ev Hanımlarına 1000 TL Yardım Yapılacak! Şartlar Belirlendi!

Sigortasız ve çocuğu olan ev hanımları, e-devlet sitesi üzerinden başvuru yaparak yardım alabilirler. 1000 Türk Lirası devlet yardımının özellikleri ve şartlarının detayları tek tek belirlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi aileler ve ev hanımları düğmeye bastığında hak kazanan bireylere devlet desteği sağlayacak. Sigortasız ve çocuk sahibi olan ev hanımlarına 500 ile 1000 lira arasında maaş verilecek.

Ev Hanımlarına Devlet Desteği

Çocuklu ev hanımları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı. E-devlet, aileyi destekleyen girişimler oluşturmak için kullanılmaktadır. Peki 1000 liralık devlet yardımını kim alacak? Ev hanımlarının başvuru yapabilmeleri için öncelikle sigortasız olmaları gerekmektedir. Ev hanımı bu ilk şartı giyim, yakıt ve diğer malzemeler ile karşılayacak. Anneler için bu yardım başvuruları hizmet binaları veya e-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Kimlik bilgileriniz ile e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesine giriniz. Ardından Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvuru bölümünü seçin. Karşınıza çıkan uygulama seçeneğini seçerek başvurunuzu tamamlayınız. Devlet yardımı alabilmek için Türk vatandaşı olmak, işsiz olmak, sigortasız olmak, aile geliri yoksulluk sınırının altında olmak ve çocuk sahibi olmak gerekir.

Ev Hanımları Çalışmadan Emekli Olabiliyor

Emeklilik kriterlerini sağlayanlara Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilik hakkı verilmektedir. Belirli bir yaşta emeklilik şartlarını yerine getiren her çalışan ve kamu görevlisi hak kazanır. Bağlı olduğu kurumlar, istihdam edilen memurun veya işçinin nasıl emekli olacağını belirler. Hiç çalışmamış veya gerekli gün sayısı tahakkuk etmemiş kadınlar emekli olamazlar. "İsteğe bağlı sigorta" sistemi, ev hanımlarının emekli olabilme yollarından biridir. Bu emeklilik haklarından yararlanmak için çeşitli şartlar vardır. Ev hanımları için iki emeklilik stratejisi öne çıkıyor. Öncelikle evde ürettiği ürünü satan ve çalışmadan prim ödeyerek emekli olabilmek gibi fırsatlar da mevcut.

İsteğe Bağlı Sigorta Fırsatı

Ev hanımlarının emeklilik maaşı alabilmeleri için en yakın SGK müdürlüğüne İsteğe Bağlı Sigorta başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. 2008 yılından bu yana isteğe bağlı sigortalı olan BAĞ-KUR üyelerine 4B üyesi denilmektedir. Sonuç olarak, SSK üyelerine göre daha yüksek prim veriyorlar. Ancak, 3,5 yıldan daha kısa sürede primlerini ödemeleri halinde, önceki yıllarda çalışmış ancak primleri yetersiz olan kişiler SSK'dan emekli olarak görünebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.