Bankalardan faiz hamlesi! Hiç çalışmadan ayda 9 bin 578 TL kazanmak mümkün

Son dönemlerde dalgalı bir şekilde seyreden dolar kuru nedeniyle bankalar faiz oranlarında değişikliğe gitti. 32 günlük vadeli mevduat faizi oranları için yapılan yenilikle birlikte vatandaşlar hiç çalışmadan ayda 9 bin 578 TL gelir elde şansına sahip oldu.
10 Eylül 2022 21:31 Ekonomi
Bankalardan faiz hamlesi! Hiç çalışmadan ayda 9 bin 578 TL kazanmak mümkün

Hiç çalışmadan para kazanmak isteyenler için yepyeni bir fırsat doğdu! Bankaların yeni 32 günlük vadeli mevduat faiz oranlarıyla birlikte ayda 9 bin 578 TL'ye kadar kazanç sağlamak mümkün oldu.

Dolar kurunun 18 TL bandını kırarak tüm zamanların rekor seviyesine ilerlemesi ile faize dolar ayarı geldi! Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı TL mevduata dönüşü cazip kılmak için yükselirken bankalar faiz artırma yarışına girdi. En yüksek faiz hangi bankada?

Ekonomi faiz, enflasyon ve dolar kurunda yaşanan hareketli seyir ile dalgalı seyrini sürdürürken döviz kurlarında yaşanan yükseliş sonrasında bankaların faiz oranlarına zorunlu dolar ayarı geldi. Yaşanan yükseliş sonrasında vatandaşın yeniden dolara kaymasını önlemek amacı ile faize zorunlu dolar ayarı gelirken gözler bankaların açıkladığı yeni faiz oranlarına çevrildi.

Faiz oranlarında yaşanan yükselişler bankaların 2022 yılında rekor oranlarda kar açıklamasını sağlarken gözler 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için açıklanacak yeni rakamlara çevrilmişti. Dolar kurunun Merkez Bankası tarafından 18 Ağustos 2022 tarihinde açıklanan 100 baz puanlık faiz indirimi kararı ile 18 TL bandını kırmasının ardından mevduat faiz oranları için yükseliş beklentisi oluşmuştu.

BANKALARIN FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE, İHTİYAÇ, TAŞIT VE KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ MÜ, NE ZAMAN DÜŞER, DÜŞECEK?

Merkez Bankası’nın yaptığı 100 baz puanlık faiz indirimi ne yazık ki bankaların kredi faiz oranlarına beklendiği düzeyde yansıtılmadı. Özel bankalar oranlarını sabit tutmaya devam ederken kamu bankaları ise sadece esnaf kredisi, KOBİ kredisi, girişimci kredisi gibi ekonomiyi desteklemeye yönelik faiz oranlarında indirime gitti. Enflasyon rakamlarının son derece yüksek olması nedeniyle Merkez Bankası’nın parasal sıkılaşma politikasını sürdürmesi bankaların kredi iştahını da kapattı. Kamu bankaları ise yüzde 1,55 faiz oranı ile ihtiyaç kredisinde, yüzde 1,59 faiz oranı ile araç kredisinde ve yüzde 0,99 faiz oranı ile konut kredisi paketinde en uygun kredi veren bankalar olmayı başardı.

32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT FAİZİ ORANLARINDA SON DURUM NE, EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA?

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat faizi oranlarında ise nispeten yaşanan yükselişler dikkat çekti. Merkez Bankası tarafından yapılan zorunlu karşılık oranı düzenlemesi ile bankaların mevduat ihtiyacı artarken bu da vadeli mevduat hesabı faiz oranları için yükselişi getirdi. En yüksek 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 22 seviyesine yükselirken, en yüksek faiz veren banka ise bu oranı uygulayan ING Bank oldu.

calismadan-para-kazanma-2.jpgcalismadan-para-kazanma-3.jpg

500.000 TL’NİN AYLIK FAİZ GETİRİSİ NE KADAR, 500 BİN LİRA 1 AYDA KAÇ TL FAİZ GETİRİR, KAZANDIRIR?

Yükselen faiz oranları ile parasını bankaya yatıranların faiz getirisi de artarken 500 bin liranın 32 günlük faiz getirisi ise 9 bin 162 liraya kadar çıktı. Bu bankayı 500 bin liraya aylık 8.953 TL faiz veren Burgan Bank ve 8.537 TL faiz veren Odeabank takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.