Bankalardan faiz bombardımanı! Faizler düştü mü?

İçinde bulunduğumuz ekonomik durum faiz oranlarına da yansıdı. Ortaya çıkan bilgilere göre dolar, euro, altın piyasasındaki hareketlilik sebebiyle bankalar faizlerde büyük bir değişiklik yaptı. İşte son durum...
29 Ağustos 2022 23:00 Ekonomi
Bankalardan faiz bombardımanı! Faizler düştü mü?

Dün Merkez Bankası tarafından yapılan 100 baz puan faiz indirimi haberi sonrasında piyasalarda bugün resmen büyük deprem yaşandı. Haftanın son işlem gününde Borsa büyük kayıp yaşarken devre kesici uygulandı. Dolar kuru 17 TL seviyesini aşarken gram altının fiyatı ise 950 TL seviyesini aşarak tarihi rekorunu bir kere daha kırdı.

Piyasalarda yaşanan yangın bankaların faiz oranlarına da sıçradı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan 100 baz puan faiz indirimi sonrasında bankaların kredi faiz oranları için bu indirimin yansıyıp yansımayacağı merak konusu olmuştu. İndirim beklenen faiz oranlarına ne yazık ki dolar kurunda yaşanan yükseliş ile beraber indirim yerine yükseliş yaşandı.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ MÜ, BANKALARIN KREDİ FAİZ ORANLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Merkez Bankası tarafından yapılan 100 baz puan faiz indirimi ile politika faiz oranı rakamı yüzde 15 seviyesinden yüzde 14 seviyesine çekilmişti. Karar sonrası piyasada yaşanan büyük dalgalanma ile ne yazık ki bankaların faiz oranları için beklenen indirim etkisi büyük bir faiz fırtınasına dönüştü.

faizz.png

SON DAKİKA: BANKALAR MÜŞTERİLERİNE MESAJ GÖNDERMEYE BAŞLADI, FAİZLER GÜNCELLENDİ!

Merkez Bankası faiz hamlesi sonrasında 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları büyük bir hızla düştü. Bankalar peş peşe müşterilerine faiz göndererek mevduat faizlerini büyük bir hızla aşağıya çekmeye başladılar.

EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA HANGİSİ, EN İYİ KAZANÇ HANGİ BANKADA?

32 günlük vadeli mevduat faizi yüzde 17,25 seviyesine çekildi. En yüksek faiz veren banka yüzde 17,25 oranının veren Burgan Bank ve Alternatif Bank oldu.

faiz.png

EN UYGUN İHTİYAÇ KREDİSİ HANGİ BANKADA, EN DÜŞÜK İHTİYAÇ KREDİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Bankaların mevduat faiz oranları düşerken ihtiyaç kredisi faiz oranları ise yükseldi. 17 Aralık 2021 Cuma günü kapanışı sonrasında bankaların ihtiyaç kredileri faizi için yükseliş yaşandığı görüldü. En uygun ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,59 seviyesine fırladı.

EN UYGUN TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI ARALIK 2021!

Yükselen araç fiyatları nedeni ile vatandaş kendi birikimi ile araba sahibi olmakta zorlanırken taşıt kredisi talepleri artmıştı. En uygun araç kredisi faiz oranı yüzde 1,45 olarak revize edilirken en uygun araç kredisi veren banka ise Vakıf Katılım oldu.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI! EN UYGUN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI ARALIK 2021 İLE DEVLET VE ÖZEL BANKALARIN KREDİ FAİZİ YÜZDE KAÇ?

Kredi çekerek ev sahibi olmak isteyenlere bankalardan kötü haber! Özel bankaların konut kredisi faiz oranları alev aldı. Devlet bankaları sıfır konutlar için yüzde 1,20 ve ikinci el konutlar için yüzde 1,29 faiz oranı ile konut kredisi verirken özel bankalarda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1,50 seviyesine fırladı. Piyasalarda yaşanan oynaklığın devam etmesi halinde kredi faiz oranlarında ki yükselişin hızlanabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.