Bakanlıktan prefabrik ev yardımı! 150 bin TL destek veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik ev desteği ile karşımıza çıktı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre prefabrik ev yaptırmak isteyen vatandaşlar için 150 bin TL destek sağlanacak. Peki ya kimler bu fırsattan yararlanabilecek?
31 Ekim 2022 11:00 Ekonomi
Bakanlıktan prefabrik ev yardımı! 150 bin TL destek veriliyor

Bakanlıktan prefabrik ev yapımı için 150 bin TL yardım başladı! Prefabrik ev fiyatları ne kadar diye düşünenler için konuya ilişkin tüm detayları sizler için bir araya getirdik. Bakanlığın desteğinden kimlerin yararlanabileceğini açıkladık.

Prefabrik ev sektörü Türkiye'de son yıllarda oldukça büyük bir ivme yakalamayı başladı. Teknolojik gelişmeleri üretim aşamasına entegre etmeyi başaran firmalar oldukça kapsamlı projeleri hızlı bir şekilde tamamlayabilme imkanı buldular. Bu sayede de betonarme yapılar ile kafa kafaya prefabrik evlerin yarışı yaşanıyor. Ekonomik olmalarından dolayı prefabrik evler çok daha fazla talep görüyor.

HER PROJE PREFABRİK EVE DÖNÜŞEBİLİYOR

Prefabrik evler geçmiş yıllarda genelde tek tip şeklinde imal edilebiliyorlardı. Ancak sektör o kadar gelişme kaydetti ki artık lüks villa projeleri bile prefabrik ev şeklinde yapılabiliyor. Hatta bazı prefabrik evleri görüntü olarak betonarme evlerden ayırt etmek de çok zor bir hale geldi. Daha ucuza yaptırılabildiği için de prefabrik evler daha fazla tercih edilmeye başlandı.

pre2.jpg

YENİ TREND DUBLEKS PREFABRİK EVLER

Uygun bir araziye sahip olanlar prefabrik ev yaptırmayı tercih ediyorlar. Nasıl bir ev yaptırmaya karar verme aşamasında ise genellikle dubleks villa tarzı evler seçiliyor. 2022 yılında satışı yapılan prefabrik evlerin büyük bir çoğunluğu villa tipi yapılar oldular. Firmalar da kampanyalarını buna göre şekillendirmeye başladılar. Müşterilere fiyat avantajları verileceği zaman villa tipi prefabrik evler üzerinden kampanyalar açıklanıyor.

UYGUN ARAZİ İLK ŞART

Prefabrik ev yaptırmanın ilk şartı uygun bir araziye sahip olmak oluyor. Her arazide prefabrik ev yaptırılabileceği en çok bilinen yanlışlardandır. Prefabrik evlerin imar açısından betonarme evlerden bir farkı yok. Hatta bu detaya dikkat etmeden yapılan prefabrik evler çoğu belediye tarafından kaçak yapı olarak değerlendiriliyor ve yıkılması için girişimlerde bulunuluyor. Prefabrik evler için imar durumu hakkında arazinin bulunduğu alandan sorumlu olan belediyeden bilgi alınması gerekiyor.

pre3.jpg

DEVLET DESTEK VERİYOR!

Devlet prefabrik ev yapmak için vatandaşlara bazı destek ödemeleri yapıyor. Ancak bunun için bazı şartlar aranıyor. Şartları karşılayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın barınma yardımları kapsamında 150 Bin TL prefabrik ev yapımı desteği veriliyor. Bunun için belirli gelir kriteri ve bazı koşullar aranıyor. Ayrıca prefabrik evin yapımı için gerekli olan bir koşul da evin yaptırılacağı arazinin tam hisseli tapusuna sahip olmak oluyor. Bu desteği alanlar için prefabrik villa yaptırmak bile oldukça düşük maliyetli olabiliyor.

PREFABRİK VİLLA FİYATLARI!

Prefabrik dubleks villa fiyatları büyüklüklerine göre 370 Bin TL seviyelerinden başlıyor. 82 metrekare dubleks prefabrik villa bu fiyata yaptırılabilirken 153 metrekarelik yine prefabrik dubleks villa 580 Bin TL'ye yaptırılabiliyor. Bu maliyetler devlet desteği alınması durumunda 150 Bin TL düşüyor. 370 Bin TL'lik prefabrik villa 220 Bin TL'ye yaptırılmış oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum