Bakanlıktan kadınlara her ay 1.000 TL sosyal yardım ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir haber ile karşımıza çıktı. Yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi kadınlara her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemesi gerçekleştirilecek. Minimum 500 TL ödeme yapılırken, 1.000 TL'ye kadar destekte bulunulacak.
24 Ağustos 2022 17:51 Ekonomi
Bakanlıktan kadınlara her ay 1.000 TL sosyal yardım ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi kadınlar için sosyal yardım ödemelerini başlattı. 500 TL'den 1.000 TL'ye kadar her ay düzenli olarak kadınlara ödeme sağlanacak. Peki ya başvuru şartları neler olacak? İşte tüm detaylar...

Türkiye'de son yıllarda sosyal yardımlar oldukça geniş bir tabana yayıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım programları ile çok sayıda kalemde farklı farklı miktarlarda sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. İhtiyaç sahipleri sosyal yardım programlarında belirtilen şartları karşılamak şartıyla bu sosyal yardım ödemelerini aylık veya tek seferlik olarak alabiliyorlar. Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım programlarında kadınlara ise pozitif ayrımcılık yapılıyor.

KADINLARA AİLE BAKANLIĞI'NDAN SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sadece kadınlara verilebilen sosyal yardım ödemelerini yapmaya devam ediyor. Kadınlar belirli miktarlarda sosyal yardım ödemelerini Aile Bakanlığı'ndan alabiliyorlar. Peki kadınlara hangi sosyal yardımlar, hangi şartlarda veriliyor? Kadınlar bu sosyal yardımları alabilmek için ne yapmalılar? Ödemeler kadınlara nasıl yapılıyor? İşte kadınlara ödenen sosyal yardımlar ile alakalı tüm merak edilen ayrıntılar...

sosyal-2.jpg

600 TL DOĞUM YARDIMI ALABİLİRSİNİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Bu yardımı alabilmek için herhangi bir ihtiyaç sahipliği de aranmıyor. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra Türkiye'de yapılan tüm canlı doğumlar bu yardım kapsamında değerlendiriliyor. Bu kapsamda kadınlara birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 TL nakit ödeme yapılıyor.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLARA DESTEK OLUYOR

Aile Bakanlığı tarafından kadınlara verilen bir sosyal yardım da çoklu doğum yardımıdır. Çoklu doğum ile dünyaya gelen 0-2 yaş aralığında çocukları olan ihtiyaç sahibi kadınlara bu sosyal yardım verilmektedir. Buradaki amaç çocukların beslenme ve bakımlarının devlet tarafından desteklenmesidir. Bu sosyal yardımı almak isteyenlerden gelir şartı aranmaktadır. Bu kapsamda hane içinde kişi başı düşen gelir 1.417 TL'den az olmalıdır. Çoklu doğum yardımı aylık 215 TL olurken ödemeler iki ayda bir yapılmaktadır.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA DEVLET DESTEĞİ

Aile Bakanlığı zor durumda kalan kadınların üzerinden devlet desteğini esirgemiyor. Bu kapsamda eşi vefat eden ve ihtiyaç sahibi olan kadınlara sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardımı almak isteyen kadınların yaşadıkları hanede kimsenin sosyal güvencesi olmamalıdır. Son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara Aile Bakanlığı tarafından aylık 500 TL verilmektedir ve bu ödemeler 2 ayda bir yapılmaktadır.

sosyal-3.jpg

EŞİ VEYA OĞLU ASKERDE OLAN KADINLARA 500 TL AYLIK YARDIM

Vatani vazifesini yerine getirmek için silah altına alınan ama geride bakıma muhtaç ailesini bırakanlar için de devlet tarafından sosyal yardımlar verilmektedir. Sosyal güvencesi olmayan asker eşi veya evli değilse annesi bu sosyal yardımı alabilmektedir. Bu kapsamda aylık 500 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler ise 2 ayda bir her ay için hesaplama yapılarak verilmektedir.

KADINLARA YAŞLI AYLIĞI ÖDENİYOR

65 yaş üzerinde olan kadınlara Aile Bakanlığı tarafından yaşlı aylığı ödemesi de yapılıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için kendisi ve eşinin gelirleri dikkate alınarak yapılan hesaplama sonucu kişi başı hane geliri 1.417 TL'den az olmalıdır. Bu şartı taşıyan 65 yaş üstü kadınlar 1.084 TL tutarında yaşlı aylığını aylık olarak alabilmektedirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.