Bakanlıktan ev yapmak isteyenlere 175 bin TL para yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tüm vatandaşları ev sahibi yapmak istiyor. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre arsa üzerine betonarme ev yapmak isteyen vatandaşlara 175 bin TL nakit desteği sağlanacak. Peki ya kimler bu fırsattan yararlanabilecek? Başvuru şartları açıklandı.
29 Ekim 2022 11:00 Ekonomi
Bakanlıktan ev yapmak isteyenlere 175 bin TL para yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendi arsasına ev yapmak isteyenler için 175 bin TL para yardımı yapacak.

Devletin dar gelirlilere yönelik olarak uyguladığı destek programları her geçen gün artarken evi eski olan kişilere muhtaç durumda olmaları şartı ile yeni barınma yardımı rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre 2022 yılında ödenecek olan barınma yardımları artarken kendi evini kendi yapmak isteyen kişilere ödenen rakamda da iyileştirme yapıldı.

Düzenlenen kampanya kapsamında dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahiplerine devlet parasal destek sağlarken sıfırdan ev yapmak isteyen kişilerin yanı sıra evlerine tadilat yapmak isteyen kişilere de nakit para yardımı yapılacak. İşte devletin hibe para yardımları ile ev yapmak ve evini onarmak isteyen kişilere ödenen parasal yardımlar...

bet2.jpg

DEVLETİN BETONARME EV YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Pandemi döneminde tüm dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanma Türkiye'yi de olumsuz bir şekilde etkilerken ne yazık ki pek çok kişi ay sonunda bütçesini denkleştirmede zorlanmaya başlanmıştı. Yaşanan olumsuzluklar üzerine devletin yeni hibe para yardımı destekleri açıklanırken hem ödenen sosyal yardım destekleri çeşitlendirilmiş, hem de bu paketlerde ödenen rakamlar arttırılmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen sosyal yardım programları arasında en çok başvuru alanların başında barınma yardımları geliyor. Özellikle de son dönemde yükselen konut fiyatları ve ev kiraları nedeni ile dar gelirli vatandaşların barınma dertleri de artarken yapılacak olan başvurular ile 18 yaş ve üzeri kişilere belirli koşullar altında 200 bin liraya kadar barınma yardımı ödeniyor.

bet3.jpg

BETONARME EV YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KENDİ EVİNİ YAPANA HİBE PARA BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Bu yardımı almak isteyen kişilerin diğer tüm para yardımı başvurularında olduğu gibi belirli koşulları taşıması gerekmektedir. Barınma yardımı başvuru koşulları;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Evin oturulamayacak derecede eski olması,
  • Hane içinde kişi başına düşen gelirin 1.833 TL'yi aşmaması (asgari ücret üzerinden hesaplanmakta olup asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir, söz konusu rakam Ekim ayı asgari ücret maaşı üzerinden hesaplanmıştır.),
  • Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olmak,
  • Üzerine ev yapılacak olan arsanın tapusuna sahip olmak.

Bu şartlara sahip olan kişiler Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden başvuru yaparak bakanlığın belirlediği 200 bin liraya kadar olan betonarme ev yardımını alabilecek. Ancak ortalama olarak bu rakamın 175 bin TL olarak onaylandığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.