Bakanlıktan ev hanımlarına ayda 1.000 TL destek ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev hanımları için müjdeli haberi verdi! Bakanlıktan gelen açıklamaya göre ev hanımlarına ayda 1.000 TL'lik maddi destek sağlanacak. Başvuru şartları resmen açıklandı.
30 Ekim 2022 12:00 Ekonomi
Bakanlıktan ev hanımlarına ayda 1.000 TL destek ödemesi!

Ev hanımları için bakanlık aylık 1.000 TL maddi destek ödemelerine başladı. Başvurular resmen açıldı. İki ayda bir yapılacak olan ödemelerde, yıllık toplam 12 bin TL'lik ödeme gerçekleştirileceği belirtildi.

Türkiye’de sosyal destek programları kapsamında vatandaşlara nakit yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım programları çok sayıda vatandaşın bütçelerine katkı sağlıyor. Farklı kalemlerde sosyal yardım ödemesi yapan Aile Bakanlığı özellikle kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyor. Kadınların zor durumda kalmalarının engellenebilmesi için farklı sosyal yardım ödemeleri yapılıyor.

evv2.jpg

EV HANIMLARINA SOSYAL YARDIM!

Aile Bakanlığı ev hanımlarına da bazı şartları karşılamaları durumunda sosyal yardım ödemeleri yapıyor. Bu sosyal yardım ödemesinin alınabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekir. Her ev hanımının bu sosyal yardımı alma hakkı bulunmuyor. Bunun için öncelikle ev hanımlarının herhangi bir sosyal güvencelerinin olmaması gerekiyor. Sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarının son resmi nikahlı eşlerinin vefat etmiş olması durumunda devlet yardım elini uzatıyor.

Ev hanımlarına verilen sosyal yardım için şartları karşılayanlar bu devlet desteğini alabilmek için bazı işlemleri yapmaları gerekiyor. Öncelikle yaşanılan ilçede veya ilde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapılması gerekiyor. Burada alınacak olan başvuru incelemeye alınacak ve bildirilen bilgilerin doğru olması halinde sosyal yardım talebi onaylanacaktır. Ardından ise ödeme günlerinde başvurusu onaylanan ev hanımlarında sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır.

evv3.jpg

ÖDEME MİKTARI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre ev hanımlarına her ay 1.000 TL sosyal destek ödemesi yapılıyor. Ancak bu ödemeler ev hanımlarına her ay verilmiyor. Ev hanımları iki ayda bir 2.000 TL alıyorlar. Yıllık ise ev hanımlarına toplamda 12 Bin TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Kadınlar bir evlilik yapana kadar bu sosyal yardımı alabiliyorlar. Ayrıca herhangi bir yerde işe başlama veya bir sosyal güvenlik kurumundan maaş bağlanması gibi durumda da bu sosyal yardım ödemesi sonlandırılıyor.

ÖDEMELER NEREDEN YAPILIYOR?

Ev hanımlarına yapılan iki ayda bir 2.000 TL sosyal yardım ödemeleri PTT şubelerinden ödeniyor. Ödeme gününde PTT şubesine giderek kimliklerini gösteren ev hanımları ödemelerini alabiliyorlar. Ödemelerin net tarihini ise Aile Bakanlığı duyuruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum