Bakanlıktan ev hanımları ve çocuklara 1.600 TL nakit destek fırsatı!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için müjdeli haber geldi! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ev hanımları için 1.000 TL, öksüz ve yetim çocuklar için ise 600 TL nakit ödeme desteği sağlanacak. Peki ya kimler bu fırsattan yararlanabilecek? İşte ayrıntılar...
07 Ekim 2022 21:38 Ekonomi
Bakanlıktan ev hanımları ve çocuklara 1.600 TL nakit destek fırsatı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ev hanımları ile yetim ve öksüz çocuklar için nakit ödeme desteğini duyurdu. Vatandaşlara toplamda 1.600 TL'lik maddi destek sağlanacağı belirtildi.

Tüm dünyada ekonomik olarak büyük bir dalgalanma yaşanırken ne yazık ki Türkiye'de yükselen enflasyon ve dolar kuru nedeni ile dar gelirli vatandaşların alım güçlerinde de büyük düşüş yaşanmıştı. Alım gücü düşen vatandaşların sırtındaki geçem yükü ağırlaşırken devlet sosyal yardım ödemelerini arttırmıştı.

Toplumda yaşanan sorunların çözümü ve vatandaşların maddi durumlarını desteklemek amacı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çok sayıda yardım programı başvuruya açıldı. Bu yardım paketleri ile kadınlar ve çocuklara yönelik maddi destekler sağlanırken başvuru şartlar ve yardım tutarları haberimizde!

destek2.jpg

BOŞANAN DUL MAAŞI NE KADAR, 2 AYLIK SİGORTASIZ DUL MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Devletin kadınlara yönelik olarak ödemiş olduğu sosyal yardımlardan biri de dul kadın maaşı olup bu maaş eşi vefat eden kadınlara ödenmektedir. 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan, yaşadığı hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan ve nikahlı eşi vefat eden ihtiyaç sahibi kadınlara ödenmektedir.

Ödemeler her ay için hesaplanmakla beraber toplam tutar 2 ayda bir ödenmekte olup 2 aylık süre için kadınlara bin TL ödeme yatırılmaktadır. Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyen kadınların ihtiyaç sahibi olmalarının yanı sıra eşleri ile resmi nikahlı olmaları şartı aranmaktadır. Dul maaşı başvurusu için kişinin resmi nikahlı eşi olma zorunluluğu bulunmakta olup imam nikahı ile evli olan kadınlar ne yazık ki bu yardımdan yararlanamamaktadır.

destek3.jpg

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI MAAŞI NE KADAR OLDU?

Bir diğer yardım tutarı ise öksüz ve yetim yardımı tutarıdır. 3294 sayılı Kanun kapsamında ödenen devlet yardımları arasında yer almakta olup annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş ihtiyaç sahibi olan çocuklar için ödenmektedir. Anne vefat etmiş ise baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişiye ödenir. Her ay için 300 TL olmak üzere 2 ayda bir ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen çocuklara 600 TL olarak yatırılmaktadır. Kimlik kartı üzerinden ödeme yapılmakta olup e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları üzerinden başvurular alınmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.