Bakanlık resmen duyurdu! 650 TL elektrik desteği başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu aileler için önemli fırsatını duyurdu. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre 650 TL'ye kadar elektrik yardımı desteği başladı. Ödemeler PTT aracılığıyla vatandaşlara sunulmaya başlanırken; kimlerin bu imkandan yararlanabileceği de netleşti.
02 Kasım 2022 22:43 Ekonomi
Bakanlık resmen duyurdu! 650 TL elektrik desteği başladı

Elektrik faturalarını ödemekte zorlanan ve başvuru şartlarını uyan her bir bireye elektrik desteği yardımı yapılacak. Bu destek programından faydalanmak isteyen kişilerin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterli olacak. Elektrik desteği ödemesi her ay PTT aracılığıyla ödenecek. İşte tüm detaylar...

Elektrik desteği yardımı nakit alınır mı?

Çocuk sayısına göre aylık 350 TL ila 650 TL elektrik destek verileceği elektrik desteği nakit olarak alınması mümkün değil. Çünkü ödenecek tutar faturaya göre hesap ediliyor ve bunun içinde nakit olarak alınamamaktadır.

eee2.jpg

Elektrik desteği için gereken şartlar nelerdir?

Elektrik desteği başvuru şartı için 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz olan Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programlarını, kronik Hastalık Yardım Programlarını, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı alan haneler yararlanabilecek.

eee3.jpg

Elektrik desteği yardımı başvurusu nasıl yapılacak?

Başvuruda bulunacak kişiler kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterli olacak. Kişinin aylık almaya devam edebilmesi için evlerinin sistem üzerinde aylık kontrolü yapılır ve daha sonra ödemeler yapılır . E-devlet üzerinden de ön başvurusu yapabilirsiniz. Elektrik desteği ödemesi her ay PTT aracılığıyla yapılacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.