Bakanlık duyurdu! 2.500 TL doğalgaz ve elektrik yardımı başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı... Bakanlıktan gelen açıklamaya göre 2.500 TL doğalgaz ve elektrik faturası yardımı ödemeleri başladı. Hemen siz de başvurarak bu imkandan yararlanabilirsiniz.
17 Kasım 2022 20:30 Ekonomi
Bakanlık duyurdu! 2.500 TL doğalgaz ve elektrik yardımı başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.500 TL nakit yardımı yapıyor. Doğalgaz ve elektrik faturasını ödemekte güçlük çeken tüm vatandaşlar bu imkandan yararlanabiliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal desteklerden yararlanan ihtiyaç sahibi aileler doğal gaz elektrik desteğinden de faydalanabilecek. 900-2500 lira tutarları arasında doğal gaz desteği için ödeme yapılacak. Haber Global'in haberine göre yılda 2 kere doğal gaz desteği almak için başvuru dönemlerinde e-devlet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor.

130-260 lira arasında ödeme yapılacak

Sosyal yardım programlarından yararlananlar için de elektrik destek programı da hazır. Destek ödemeleri 130-260 lira arasında değişecek. Elektrik destek ödemeleri için sosyal destek alan hak sahiplerinin kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacak.

para-15.jpg

633 lira maaşa eklenecek

Özel sektör çalışanlarına da doğal gaz desteği sağlanabilecek. Hazine asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 lira gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 liradan vazgeçiyor. 633 liralık bu rakam maaşa eklenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.