Bakan duyurdu! Hesaplarınızı kontrol edin, ödemeler başladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi müjdeli haberi verdi. Tarımsal üretimi ve çiftçileri desteklemek amacıyla 513 milyon 491 bin TL'lik ödemeler için start verildi. Paralar hesaplara yapmaya başladı.
07 Kasım 2022 10:41 Ekonomi
Bakan duyurdu! Hesaplarınızı kontrol edin, ödemeler başladı

Bakan Kirişçi duyurdu! 513 milyon 491 bin TL'lik tarımsal destek ödemeleri başladı. Hesaplarınızı kontrol etmenizde fayda var.

Tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçilere kolaylık sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, üreticilere destek için ödemeler yapılacağını belirtmişti. Söz konusu ödemeler, 4 Kasım itibariyle banka hesaplarına yattı.

Tarımsal Destek Ödemeleri Hesaplara Yattı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, toplamda 513 milyon 491 bin TL tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerinin, çiftçilerin hesaplarına yattığını duyurdu. Üretimde kolaylık olması ve çiftçilerinin maliyetlerinin azaltılması için yapılan ödemelere dair detaylı bilgi, Bakan Kirişçi tarafından paylaşıldı. Vahit Kirişçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”513 milyon 491 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” ifadelerine yer verdi.

para-3.jpg

Tarımsal Destek Ödemesi Detayları

Tarımsal destek ödemeleri kapsamında, farklı projeler için çiftçilere ödeme yapılacak. Bakan Kirişçi’nin açıklamasına göre verilecek destek ödemeleri şu şekilde:

TMO Alım Prim Desteği: 459 milyon 300 bin 761 TL
Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği: 16 milyon 630 bin 300 TL
Bireysel Sulama Hibe Destekleri: 34 milyon 470 bin 799 TL
Sertifikalı Tohum Üretim Desteği: 2 milyon 596 bin 140 TL
Uzman Eller Proje Desteği: 493 bin TL

Tarımsal Destek Ödemelerinde Artış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, çiftçileri ilgilendiren yeni kararları duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal üretim kapsamında verilen desteklerdeki artış oranlarını açıkladı. Bu kapsamda, gerçekleşen artış miktarları şu şekilde:

Mazot Desteği: Ürün bazında, yüzde 130 ile yüzde 395 arasında
Gübre Desteği: Yüzde 130 ile yüzde 163 arasında
Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği: Yüzde 50 ile yüzde 150 arasında

para-4.jpg

Mazot, gübre ve sertifikalı tohum kullanım desteğinin yanı sıra, buzağı temel desteğinde de artışa gidildi. 370 TL olan buzağı başına temel destek, gerçekleşen artış ile birlikte 500 TL seviyesine çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.