ASHB Sonunda Harekete Geçti! Dar Gelirli Ailelere Destek Fırsatı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin maddi yardım alacağını duyurdu. Bu durumda ihtiyaç sahipleri 5.400 TL ile 7.200 TL arasında değişen ödemeler alacak.
22 Ekim 2022 17:00 Ekonomi
ASHB Sonunda Harekete Geçti! Dar Gelirli Ailelere Destek Fırsatı!

. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal yardım sağlamaya devam ediyor. Bakanlıktan yapılan son açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi ailelere yardım için yeni bir yardım kampanyası başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni yardımlarını tek tek açıkladı.

Aile Destek Programı Devam Ediyor

Aile Destek Programı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet yardımı sağlanacaktır. Başvuru koşullarını sağlayanların yıllık alacağı ödeme 5.400 TL ile 7.200 TL arasında değişiyor. Söz konusu ödemeler aylık olarak 450 ile 600 TL aralığında sağlanacaktır.

Başvurular Nereye Yapılıyor?

Aile Destek Programı'na e-Devlet portalı üzerinden başvuru yapmak oldukça basittir. Bakanlık, yardımdan yararlanmak isteyenlerin başvurularını bir an önce tamamlamaları konusunda uyarıda bulundu.

ASHB Burs Şansı Sunuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme yapmayı bırakmadı. Öğrencilere enerji ve doğal gaz tüketim yardımı gibi çeşitli paketlerin yanı sıra burs imkânı da sağlanmaktadır. Devlet çeşitli destek ödemeleri sağlar, ancak halk bunlara çok dikkat eder. Bakanlık 41 farklı sosyal yardım programı sunmaktadır. Pandemi döneminde yapılan nakit ödemelere artık yenileri de dahil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda destek paketi ödemeleri de artırıldı. 2021 yılı için 25 milyar TL ödeme duyurusu 40 milyar TL'ye yükseltildi. 1,6 milyon vatandaşı etkileyen ödemeler için başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. Devlet ödemeleri aile bazında yapar. Bu durumda ödeme miktarı ortalama hane gelirine bağlıdır. Artışların ardından ödemeler 850 ile 1250 TL arasında değişiyor. Aile Destek Paketi ile ilgili tüm bilgiler burada verilmektedir.

Çocuk Sayısına Göre Değişiklik Gösteriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklaması doğrultusunda, destek ödemeleriyle ilgili sorulara verilen yanıtlar paylaşıldı. Ailelere yardım etmenin çocuk temelli yardım sağlamayı da içereceği söylendi. Bu kapsamda yapılan ödemelerde hanedeki çocuk sayısı önemli bir rol oynamaktadır. 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3-4 çocuklu ailelere 450 TL, 5+ çocuğu olan ailelere 650 TL verilmektedir. Elektrik tüketimi desteği kapsamında verilen miktar da ne kadar elektrik kullanıldığına ve hanede kaç kişinin yaşadığına bağlı. 5 ve daha fazla kişinin bulunduğu hanelere 216 TL, 1-2 kişinin bulunduğu hanelere 64 TL destek verilmektedir. Yapılan ödemeler çerçevesinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birine eşit olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.