Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık'a kadar o işlemi yapmazsanız 1.152 TL ceza kesilecek

Araç sahipleri için kritik bir uyarı geldi. Yapılan açıklamaya göre aralık ayına kadar kış lastiğine geçiş yapmayan vatandaşlara yüklü bir para cezası kesilecek. Bu kişiler, 1.152 TL'lik cezaya çarptırılacak.
21 Ekim 2022 16:00 Ekonomi
Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık'a kadar o işlemi yapmazsanız 1.152 TL ceza kesilecek

Otomobil sahipleri için önemli bir uyarı geldi. 1 Aralık'a kadar kış lastiğine geçiş yapmayan vatandaşlara 1.152 TL'lik ceza kesileceği açıklandı.

Kış lastiği uygulaması her yıl belirli tarihler arasında zorunlu hale getiriliyor. Uygulamaya uymayan araç sahipleri hakkında ise trafik cezası kesiliyor. İşte kış lastiği uygulaması ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

lastik3.jpg

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILMALI?

Araçlarında kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu tarihler her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri oluyor. Buna göre 2022 yılında da kış lastiği kullanacak olan kişiler 1 Aralık’tan itibaren bu lastikleri takmak zorundalar. Aksi takdirde sürücüler trafik cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Ticari olmayan araçlar içinse her ilin valiliği tarihe karar verecek.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Uygulama kapsamında lastik takmayan araçlara 1152 TL'lik trafik cezası kesilecek.

lastik2.jpg

LASTİK ALIRKEN DİKKAT!

Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özgün'e göre, kış lastiği sadece karlı havalarda değil, 7 derecenin altındaki havalarda takılmalı. Özgün ayrıca lastik alırken tarihine mutlaka bakılmalı, bekletilmiş lastikler özelliğini kaybettiği için kullanmaması uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.