Altın Resmen Çöktü! İslam Memiş Çarpıcı Yorumunu Yaptı!

Altın fiyatları nedeniyle yatırımcılar tedirgin. Altının gram başına maliyeti giderek düşüyor. Altın kahini İslam Memiş, gram altın fiyatlarına ilişkin şaşırtıcı bir tespit yaptı.
21 Ekim 2022 15:32 Ekonomi
Altın Resmen Çöktü! İslam Memiş Çarpıcı Yorumunu Yaptı!

Altın fiyatları nedeniyle yatırımcılar tedirgin. Altının gram başına maliyeti giderek düşüyor. Altın kahini İslam Memiş, gram altın fiyatlarına ilişkin şaşırtıcı bir tespit yaptı. Yatırımcılar yine altın fiyatlarındaki son değişikliklerden endişe duyuyorlar. Dolar her gün değer kaybederken, altın konusu da paniğe yol açtı. Altın sahibi olanlar bu noktada ne yapacaklarını bilememekte ve uzmanların tavsiyelerini dikkatle dinliyorlar. Bu durumda en itibarlı isimlerden İslam Memiş, yatırımcılara bir kez daha önemli rehberlik yaptı.

Altın piyasalarında son dönemde yaşanan değişimler yatırımcıları ve vatandaşları alarma geçirmeye başladı. Altın sahibi kişiler, özellikle gram altının fiyatı dalgalı olduğu için ne yapacaklarından emin değiller ve uzmanların tavsiyelerini yakından takip ediyorlar. Peki altını olanlar ne yapmalı? Altın almak mı satmak mı daha iyi? Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, vatandaşların bu konudaki sorularını yanıtladı. Altını olanlar İslam Memiş'in açıklamalarına dikkat etmeli. Onlara göre altın piyasaları ile ilgili olarak size yardımcı olacaktır.

Güncel Altın Fiyatları

Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını merakla bekliyordu. Bugün itibariyle beklenen sonuç açıklandı. Merkez Bankası, faiz oranlarında 1,5 puanlık indirim kararı aldı. Diğer bir deyişle, 100'de 12 olan politika faizi yüzde 10,5'e düştü. Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesinin ardından altın piyasalarında hareketlilik başladı. Merkez Bankası'nın kararının ardından gram altın fiyatları 970 liraya kadar gerilemesini takip eden saatlerde 988 liraya yükseldi. Gram altının kapanış fiyatı 980 lira oldu.

İslam Memiş’in Yorumu

Altın ve finans piyasalarına ilişkin görüşleri kamuoyunda en popüler olan İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde gram altının fiyatına ilişkin değerlendirmelerini güncelledi. Altın fiyatlarındaki hareketin özellikle Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından başladığını belirten İslam Memiş, altının yakında bin lira eşiğinin üzerine çıkacağını söyledi. Altına yatırım yapmayı düşünenlerin artık mutlaka alması gerektiğini söyleyen İslam Memiş, Kasım ayından sonra böyle bir fırsatın kalmayacağını belirtti.

İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin daha önce yaptığı açıklamalar ışığında yıl sonuna kadar faizin tek haneye, yani yüzde 9'a düşeceğini tahmin etmenin zor olmadığını belirtti. Faiz oranlarının tek haneye düşmesiyle birlikte altın fiyatlarında artış beklendiği öne sürüldü. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yılsonuna kadar altın fiyatlarının 1400 lira civarında olmasını beklediğini bildirdi. Halihazırda ona sahip olan vatandaşlar bile altını satmamaları konusunda uyarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.