Altın alacaklar dikkat! Altının düşeceği tarih belli oldu

Altın alacak vatandaşlar için önemli bir açıklama geldi! Kuyumcular Odası Başkanı tarafından yapılan son açıklamaya göre altının düşeceği tarih ortaya çıktı. İşte piyasayı etkileyen altın yorumu...
29 Ağustos 2022 23:30 Ekonomi
Altın alacaklar dikkat! Altının düşeceği tarih belli oldu

Özellikle de Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri sonrasında altın fiyatları rekor kırmış, yaşanan yükseliş ile gözler altın fiyatlarına çevrilmişti. Gram altının 650 TL, çeyrek altın fiiyatının ise 1.000 TL bandını aşması ile altın fiyatları ülke gündeminin en çok konuşulanları arasına girerken "altında yön ne olacak?" sorusuna yanıt aranmaya başlanmıştı.

Elinde altını olanlar, altın bozdurmak isteyenler, altın borcu bulunanlar, düğün yapacaklar, altın yatırımı yapmak isteyenler de altın fiyatlarının yükselişini sürdürüp sürdüremeyeceği sorusuna yanıt arıyorlar. Peki, altın ne zaman düşer 2021, şu an altın BOZDURMAK mantıklı mı, altın düşer mi 2022, kışın altın fiyatları düşer mi, kuyumcular altın yorumları neler?

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ, YÜKSELİYOR?

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında gözler uzmanların yorumları ve teknik analizlerine çevrilmişti. Altın piyasasının nabzının attığı kapalıçarşı esnafı ve kuyumcular da altın yorumları ile çok yakından takip edilirken konu hakkında son değerlendirmelerden biri de Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner tarafından yapıldı.

alt-2.jpg

Altın fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendiren Öner altın fiyatlarının yükselme nedeni olarak sebep-sonuç ilişkisini gösterdi. Doların TL karşısında yaşadığı yükselişin altın fiyatları için yükselişi tetiklediğini belirten Öner dolardaki hızlı yükselişin emtia fiyatlarına da yansıdığını ve fiyatların yukarıya fırladığını söyledi.

ŞU AN ALTIN BOZDURMAK MANTIKLI MI?

Yükselen altın fiyatlarının pek çok kişinin alım gücünü düşürdüğünü ancak bazı kişiler için de satış fırsatı verdiğini belirtti. Öner şu anda ev ve araba almak isteyen kişilerin yükselen altın fiyatları nedeniyle fırsat yakaladıklarını ve bu fırsatı değerlendirmek için altınlarını satabileceğini söyledi.

alt-3.jpg

KUYUMCULAR ALTIN YORUMLARI: KIŞIN ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Türkiye'nin Avrupa Birliği tarafından gri listeye alınması ve Merkez Bankası tarafından faiz indirimi yapılması nedeniyle altın fiyatlarının yükseldiğini belirten Öner dolar kurunda yaşanan artış nedeniyle bu kışın daha da zor geçeceğini ve "Kara Kış" yaşanacağını belirtirken altın fiyatlarının ise ekonomide doğru adımlar atılması ve kararlar alınması halinde düşebileceğini söyledi. Merkez Bankası tarafından Aralık ayı toplantısı ile faiz artırımı yapılması durumunda altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceği belirtildi.

NOT: KPSS.web.tr tarafından Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Öner tarafından yapılan yorumlar derlenerek haber oluşturulmuş olup, bu habere dayanılarak yatırım yapılamaz. Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.